a

SUMAK’IN GİRDİĞİ EVDE KALP KRİZİ OLMUYOR

SUMAK NEDİR?

Sumak, sumak ağacı olarak da bilinen Rhus bitkisinin meyvelerinden elde edilen bir baharat türüdür. Akdeniz mutfağının vazgeçilmez besinlerinden sumak faydası saymakla bitmeyen baharatlar arasında yer almaktadır. Sumak ekşimsi tadından dolayı; Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir. Sumak ağacında yetişen sumak bitkisi; tane şeklinde, toz halinde, yemeklerde ve salatalarda tüketilebileceği gibi çay şeklinde de tüketilebilmektedir.

Günlük hayatta tüketilen pek çok besinin ve doğal baharatın insan vücudu açısından saymakla bitmeyen faydaları bulunuyor. Bu yararlı ürünlerin arasında yer alan sumak, öyle bir tüketim şekline sahip ki başta kalp-damar olmak üzere insan sağlığı açısından saymakla bitmeyecek faydaları barındırıyor.

Biz de bu içeriğimizde sumağın yoğurt ile birlikte tüketildiğinde nasıl şifalı etkiler ortaya çıkarttığını araştırdık ve içeriğimizde paylaştık…

Sumak, başta diyabet olmak üzere kalp ve damar sağlığı açısından pek çok yararlı etkiyi barındırıyor. Genellikle et yemeklerinin yanında tüketilen sumak, özellikle yoğurda karıştırılarak tüketildiğinde kalbi 10 yaş gençleştiriyor. Bunun yanı sıra uzmanlar, sağlıklı bir yaşam için sumağın düzenli bir şekilde tüketilmesini tavsiye ediyor.

Bunu göz önünde bulundurarak sumak tüketiminin sağlık açısından başlıca faydalarını sizler için araştırdık ve içeriğimizde derledik. İşte detaylar…

KALBİ 10 YAŞ GENÇLEŞTİRİYOR

Sumak, yoğurtla birlikte tüketildiğinde adeta doğal ilaç etkisi gösteriyor ve kalp-damar tıkanıklığını önlüyor. Bu sayede kalbi gençleştiriyor.

BEDENDEKİ İLTİHAPLANMAYI DURDURUYOR

İnsan bedeni ve sağlığı açısından yararları saymakla bitmeyecek bir ürün olan sumak, vücuttaki iltihap oluşumunun önüne geçiyor. Şifa deposu sumak, içerisindeki etken bileşikler sayesinde anti-inflamatuar bir etki göstererek iltihapları söküp atıyor.

YAŞLANMA KARŞITI GENÇLİK FORMÜLÜ

Oldukça yüksek miktarda antioksidan içeren sumak, vücuttaki kötü hücrelere karşı savaşarak hasarı önleyici bir etkiye sahiptir. Böylelikle yaşlanma sürecini yavaşlatır ve bazı kronik hastalıklara yakalanma riskine karşı insan bedenini korur.

METABOLİZMAYI HIZLANDIRIYOR

Sindirim sistemini oldukça pozitif yönde etkileyen sumak, bütün sindirim süreçlerine olumlu yönde etki ediyor. Böylelikle metabolizma düzene girer ve iyileşir.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİYOR

Başta C vitamini olmak üzere pek çok yararlı etken maddeyi içerisinde barındıran sumak, bağışıklık sisteminin güçlendirmesiyle birlikte vücudu hastalıklara karşı bir muhafız gibi koruyor.

KANSERLİ HÜCRELERİN BÜYÜMESİNİ DURDURUYOR

Sumağın içerisinde bulunan bir takım etken maddelerin, insan bedeninde bulunan kanserli hücrelerin büyümesini büyük oranda durdurduğu biliniyor.

KOLESTEROLÜN BAŞLICA DÜŞMANI

Yapılan bazı bilimsel araştırmalara göre, sumak tüketiminin, kolesterolün önemli bir ölçüde düzene girmesinde oldukça etkili olduğun görülüyor.

Sumak yaprağının antiseptik, ishal ve kan kesici, ateş düşürücü özellikleri vardır. Bu özellikleri sayesinde insanlar tarafından infüzyonu ilaç sanayiinde çokça kullanılmaktadır. Ayrıca, antiseptik özelliğinden dolayı vücudumuzun bakteri ve mikroplarla savaşına yardımcı olmaktadır.

1 2 0 0 2 3

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

DAMKA’DAN, TTH BAŞKANI YILMAZ’A VEDA ZİYARETİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş