a

MAZREK: KDTP PRİŞTİNE ŞUBESİNE DAVA ADAMLARININ  SEÇİLMESİNİ HEDEFLİYORUZ

Kosovalı Türklerin en büyük siyasi partisi konumundaki Kosova Demokratik Türk Partisi’nde (KDTP) şube meclislerinin  seçilmesine yönelik hazırlıklar büyük bir hızla devam ediyor.

Parti içi seçim sürecine giren şubelerdeki seçim tarihi yaklaştıkça, hazırlıklara da hız  kazandırıldı.

KDTP Priştine Şubesi Başkanı dr. Ferdi Mazrek, parti içi seçim sürecine ilişkin olarak Kosovaport’a yaptığı açıklamada, KDTP’de iç seçimlerin önemli bir evreye girdiğini hatırlatarak, seçimlerin partiye yeni ivmeler kazandıracağını umduğunu belirtti.

Günümüzde siyasal partiler modern siyasal alanın başat unsurlarından biri olduğuna göre, parti ilkeleri, parti programı, parti tüzüğü gibi KDTP’ye işlevlilik kazandıran unsurların günlük hayatta sonuna kadar uygulanmasını sağlayacak kişilerin seçilmesinin her şeyden önemli olduğuna dikkat çeken dr. Ferdi Mazrek, bu kapsamda, KDTP Priştine Şubesi’ne dava adamlarının  seçilmesini hedeflediklerini sözlerine  ekledi.

“Bir ülkü uğrunda sürekli çalışanların Priştine Şubesi’nde görev almasını son derece önemsiyoruz. İtibarlı, çalışkan, fikir üreten ve bu fikirleri uygulayanların saflarımızda yer alması için çabalıyoruz. Umarım, Priştine aydınları Türklük mücadelemizde yerini bulacaktır” ifadelerini kullanan Mazrek, Şube Meclis seçimlerinin 15 Ekim’de düzenleneceğini söyledi.

Şube Meclis üyeliğine aday olacak arkadaşların 4 Ekim tarihine kadar başvuruda bulunabileceklerini kaydeden konuşmacı, “ Şubemiz saat 10:00’dan 16:00’ya  kadar açıktır. Adaylıklarına dair başvurularını  bu saatler içinde yapabilecekler. Şube Meclisi, katılıma bağlı olarak 11- 15 üyeden oluşacak. Ardından genel kurul ve genel başkanının seçilmesi gerçekleşecek.” dedi.

Yeni Şube Meclisi  ve yönetim kurulunun, Priştine’de şube çalışmalarına yeni bir boyut getirmesi ve meclis ile yönetim kurulunda yer alacak  arkadaşların iradesi ve tecrübesiyle planlanan hedeflere ulaşılacağı inancını dile getiren dr. Ferdi Mazrek, “ Hedefimiz belli.  Belediye düzeyindeki sorunlarımızı çözmek, Priştine Türklerinin hak ve çıkarlarının korumak ve yaşamın tüm alanlarında elde edilenleri daha ileriye taşımaktır. Bu nedenle de geniş bir katılımın olmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

KDTP Priştine Şube Başkanı dr. Ferdi Mazrek, en kısa zamanda gençler ve şehrin büyükleriyle ayrı ayrı buluşma düzenleyeceklerini belirtti. /kosovaport/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

ABD’DEN KOSOVA’YA 34 MİLYON DOLAR HİBE

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş