a

PRİŞTİNE BÜYÜKELÇİSİ OZAN , NALAS’A GELEN TÜRK HEYETİNİ KABUL ETTİ

 

Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan  NALAS Kongresi için Kosova’ya gelen Türk heyetini, evinde verdiği yemekle ağırladı. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, bölgenin çok ciddi destek ve iş birliğine ihtiyacı olduğunu belirterek, “Biz Türkiye olarak üzerimize düşeni yaparız” dedi.

Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan, Güney-Doğu Avrupa Yerel Yönetim Birlikleri Ağı (NALAS) Genel Kurul Toplantısı için Kosova’ya gelen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi onuruna yemek verdi.

“EN BÜYÜK YATIRIM, İNSANA YAPILAN YATIRIMDIR”

Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, NALAS Genel Kurulu’nda dile getirilen projelerin çok güzel olduğunu söyledi. Tanrıverdi, “Halk bilincini artırmak gerek. Bununla birlikte vatandaşlar istediklerini ona göre talep etmeli. Bin yılın temel dinamiği yerel yönetimlerdir. İnsanların ihtiyaçları, değişiklik arz ediyor. Bu değişiklik arz eden ihtiyaçları karşılamak, belediyenin görevidir. Belediye hizmetlerinin temelinde de insanı ve demokratik değerler vardır. En büyük yatırım insana yapılan yatırımdır. Bunun en önemli yolu da yerel yönetimlerdir” dedi.

“BİZ ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YAPARIZ, DİĞERLERİ DE YAPSIN”

Bölgenin kalkınması için çok ciddi iş birliği ve destek olması gerektiği kaydeden Tanrıverdi, “Biz üzerimize düşeni Türkiye olarak yaparız. Varsa başka ülkeler de yapsın. Bunlar bizim görev coğrafyamızda yer alan ülkeler. Üzerimize düşen, bunlara gerekli hizmeti vermektir” diye konuştu.

Yemeğin ardından Türkiye heyeti ile objektiflere gülümseyen Büyükelçi Ozan’a milletvekili Tanrıverdi İznik çinisi, Başkan Keskin ise taşlarla süslenmiş ay Yıldızlı rozet hediye etti.

Yemekte, Kosova Kamu Yönetimi bakanı Mahir4 yağcılar, Kosova Meclis başkan Yardımcısı ve milletvekili Enis Kervan, milletvekilier Müferra Şinik ve Fikrim Damka da yer aldı. /kosovaport/

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

TÜRKİYE’DEKİ SIRBİSTAN GÖÇMENLERİNİ SEVİNDİRECEK GELİŞME

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş