a
b
b

STOLTENBERG VE VUÇİÇ KOSOVA’NIN KUZEYİNDEKİ DURUMU GÖRÜŞTÜ

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Kosova’nın kuzeyindeki gergin durumu görüşmek üzere bir araya geldi.

Brüksel’deki görüşme hakkında açıklama yapan Stoltenberg, NATO’nun Kosova barış gücü KFOR’un yıllardır bölgede görev yaptığını ifade ederek, görevlerinin Birleşmiş Milletler’in (BM) verdiği yetkiye dayandığını, Kosova’daki misyonun tarafsız şekilde görevini yürüttüğünü belirtti.

Stoltenberg, mayıs ayındaki olaylarda KFOR askerlerinin saldırıya uğradığını, 3’ü ağır olmak üzere 93 askerin yaralandığını hatırlatarak, bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Bölgedeki varlığın 500 asker gönderilerek artırıldığını kaydeden Stoltenberg, “Yetkimizi tarafsız şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. BM yetkisini uygulamak için gerekli kuvvetlerimizin bulunmasını sağlayacağız.” dedi.

Stoltenberg, Kosova’nın kuzeyinde gerginliğin düşürülmesi ve gerilimi artırıcı söylemlerden kaçınılması çağrısını yineledi ve tek çıkar yolun AB’nin kolaylaştırıcılığındaki Belgrad-Priştine Diyaloğunun yapıcı şekilde devam ettirilmesi olduğunu vurguladı.

Vucic: NATO Sırpların güvenliğini sağlamalı

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ise sadece Kosova’nın kuzeyinde değil, genelindeki gelişmelerden endişeli olduğunu söyledi.

Kosova’daki gelişmelerin kendileri için sadece siyasi değil aynı zamanda güvenlik meselesi haline geldiğini dile getiren Vucic, gerginliğin artması konusunda Kosovalı yetkilileri suçladı.

Vucic, vurularak ciddi şekilde yaralanan, ayrıca temelsiz suçlamalarla tutuklanan Sırplar bulunduğunu ifade ederek, “BM kararına bakarsak NATO’nun Kosova’daki güvenlik ve emniyetten sorumlu olduğunu görüyoruz. Sizden Sırpların emniyeti ve güvenliğinin sağlanmasını istiyoruz. Çünkü son 6 ayda 6 Sırp Arnavutlar tarafından vuruldu.” diye konuştu.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

PRİŞTİNELİ SANATÇI  ŞEMSİ MECİHAN İZMİR ULUSLARARASI SANAT FESTİVALİ’NE KATILIYOR

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomcasibomjojobet girişHOLİGANBETjojobetCasibomCasibom Girişcasibomjojobet girişCasibomholiganbet girişcasibom girişCasibomjojobetcasibomcasibomcasibom girişCASİBOM