a

İNSAN HAKLARININ KORUNMASINDA OLUMLU GELİŞMELER VAR

Kosova’nın Azınlık İşleri ve İnsan Haklarından Sorumlu Başbakan Yardımcısı Emilija Rexhepi, insan hakları için kurumlar arası koordinasyon grubunun toplantısında, Kosova’nın insan haklarının korunmasında olumlu gelişmeler kaydettiğini belirtti.

Kosova’nın kuzey kesiminin ise insan haklarının korunması ve Sırp toplumunun entegrasyonu açısından  hala sıkıntı oluşturduğuna dikkat çeken Rexhepi,  insan hakları alanında yasallığın uygulanmasında da ilerleme olduğuna dikkat çekti.

Sosyal ağlardaki nefret dilinin bir sorun haline geldiğini vurgulayan Rexhepi, “Sosyal ağlarda nefret dili çok geniş ki bu bence daha da büyük bir sorunu oluşturuyor. Bu  olumsuz gelişme önümüzdeki yıllarda daha da artabilir. Toplumumuzdaki endişe verici olaylardan biridir. Toplumumuz, ülkemizdeki nüfusun farklı özellikleriyle mücadele eden, etnik gruplar arası diyalog içeren çeşitli programlarla daha fazla eğitilmelidir” dedi.

Rexhepi, devlet olarak kuzeydeki Leposaviç’ten, güneydeki  Dragaş’a kadar tüm Kosova vatandaşlarına saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Kosova Ombudsnanı  Naim Qelaj, başında bulunduğu  kurum tarafından verilen tavsiyelerin uygulanması için çaba gösterilmesini cesaret verici bulduğunu açıkladı.

Başbakanlık Ofisi İyi Yönetim Dairesi Başkanı Habit Hajredini de, yönetimi iyileştirmek, insan haklarını korumak ve geliştirmek, sağlıklı yaşamı teşvik etmek ve kolaylaştırmak. adalet sistemine erişimi sağlamak gibi  insan hakları yönetim programının dört ana hedefi olduğunu söyledi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

VİZE MUAFİYETİNİN ASKIYA ALINMASI SEÇENEK DEĞİL

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş