a

GAZETECİLER, SIRP PROTESOCULARIN HEDEFİNDE

Kosova’nın kuzeyindeki belediyelerden haber yapan gazetecilere yönelik saldırılar bugün de devam ediyor.

Kosova Gazeteciler Birliği (AGK), yalnızca dün gazetecilere ve medya ekiplerine yönelik 10 saldırı yapıldığını bildirildi.

AGK, kuzeydeki gazetecilerin daha fazla güvenliğe ihtiyacı olduğunu söylüyor.

Kosova’nın kuzeyindeki belediyelerde son zamanlardaki gerilimlerin başlamasından bu yana, birçok gazeteci engellerle ve çeşitli  saldırılarla, hatta çalışma araçlarının yıkılması olaylarıyla  karşı karşıya kaldı. Kosova’nın kuzeyindeki belediyelerde yaşanan gelişmeleri takip eden gazetciler,  KFOR’un  protestocularla yüz yüze geldiğini  ve gazetecilerin  sürekli taş ve yumurta yağmuruna tutulduğunu belirtmekteler.

Gelişmeler hakkında olay yerinde kamuoyunu haberdar eden gazeteciler, KFOR’un medya mensuplarına  saldıran protestocuları görmüş olmasına rağmen, gazetecilerin  iyi olup olmadığını  ve herhangi birinin  yaralanıp yaralanmadığını sormadıklarından şikayetçi olduldular. Kosovalı gazeteciler, “ Aradığımız şey, gazetecilerin güvenliğini sağlamak ve haber yaptığımızda Kosova Polisinin yakınlarda olması” ifadelerini kullandı.

Gazeteciler Derneği’nin icra müdürü  Getoarbë Mulliqi –Bojaj, konuya ilşikin yaptığı açıklamada, daha dün gazetecilere ve medyaya yönelik 10 saldırının bildirilmiş olmasının, kuzeyden haber yapan gazetecilerin gerekli güvenliğe sahip olmadığının en iyi göstergesi olduğunu söyledi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

AB: KUZEYDEKİ ŞİDDET OLAYLARINDAN HER İKİ TARAF SORUMLUDUR

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş