a
b
b

TOPLULUKLAR VE GERİ DÖNÜŞ BAKANLIĞI’NDAN SÜBVANSİYON DUYURUSU

Kosova demokratik Türk Partisi 8KDTP) milletvekili Enis Kervan, sosyal medya hesabı üzerinden, Kosova Topluluklar ve Geri Dönüş Bakanlığı’nın  (TGDB), “Canlandırma Tedbiri” çerçevesinde sübvansiyon duyurusunu yayınladı:

DUYURU

Topluluklar ve Geri Dönüş Bakanlığı (TGDB), “Canlandırma Tedbiri” için sübvansiyon duyurusu:

Toplamda 3.000.000 Euro değerinde onaylanan Ekonomik 1.9″, proje ve faaliyetler için finansman teklifleri için bir kamu teklif duyurusunu yayınlanmıştır.

Program, Kosova’da çoğunlukta olmayan toplulukların ekonomik olarak güçlendirilmesine ilişkin üç temel programa sahiptir.

İlk program, yeni kurulan işletmelerin, mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelerin üretim ve hizmet kapasitelerinin genişletilmesi, yeni istihdam yaratılması, ihracatın teşviki  ve ithalatın azaltılması yoluyla geliştirilmesine odaklanarak mali olarak desteklenecektir.

İkinci program, gerçek ve tüzel kişiler için makineleşme, ekipman ve gerekli ve daha modern tarım araçlarının satın alınması için hibe tahsis edilmesini ifade eder. tarımsal üretim ve tarımsal ürünlerin işlenmesi ile uğraşan ilk ve mevcut işletmeler ve tarım çiftliklerini kapsamaktadır.

Üçüncü program, kadınların, gençlerin, özel yeteneklere sahip kişilerin ve gençlerin eğitimine ve istihdamına odaklanarak çoğunluk olmayan toplulukların üyelerinin istihdamını artırmayı amaçlayan sivil toplum kuruluşlarından proje teklifleri için halka açık bir çağrı yoluyla uygulanacaktır. savunmasız ve marjinalleştirilmiş insan grupları olarak yetenekler.

Ayrıca, bu program, sivil toplum kuruluşlarının toplulukların haklarının geliştirilmesi ve korunmasına yönelik kapasitelerinin geliştirilmesini ve sivil toplum kuruluşlarının diğer aktörlerle, özellikle devlet kurumlarıyla olan ortaklık ve işbirliğini güçlendirmeyi amaçlayacaktır.

Her üç program için de halka açık ç

ilan 29 Mayıs – 18 Haziran 2023 tarihleri ​​arasında açık olacaktır.

Tüm bu halka açık ilanı verimli ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirmek ve Kosova genelinde olabildiğince çok potansiyel başvuru sahibini sunmak için Topluluklar Bakanlığı bu belediyelerde bilgilendirme toplantıları düzenleyecek:

Shtërpcë – Lovac Restoranı – 30 Mayıs, 15:00 • Ranilug – Panorama Restoranı – 31 Mayıs, 15:00

Prizren – Centrum Hotel – 1 Haziran, 15:00

Gjakovė – Yer ve zaman daha sonra duyurulacaktır.

Graçanicë-Hotel Konstantin-2 Haziran saat 15.00

Başvuru ve e gerekli tüm talimatlar

Topluluklar Bakanlığı  web sitesinde

https://mkk.rks-gov.net

bulunabilir, ayrıca herhangi bir ek soru ve danışma için:

request.mkk.mzp.mcr@rks-gov.net

e-posta yoluyla iletişime geçebilirsiniz.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

BÜTÜÇ, KOSOVA TÜRKLERİ YARDIMLAŞMA VAKFI’NI ZİYARET ETTİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomcasibomjojobet girişHOLİGANBETjojobetCasibomCasibom Girişcasibomjojobet girişCasibomholiganbet girişcasibom girişCasibomjojobetcasibomcasibomcasibom girişCASİBOMholiganbet giriş