a
b
b

PACOLLİ’DEN LİMAK’A ŞANTAJ

grand otel

Kosova Başbakan Yardımcısı Behdjet Pacolli,’nin  Priştine havalimanının işletmecisi  Türk şirketi  Limak’a gönderdiği resmi mektuplar yanı sıra bu şirketin temsilcilerini de tehdit ettiği öğrenildi.

Priştine’de  çıkan “Kosova Sot” gazetesinin haberine göre, Başbakan Yardımcısı Pacolli, Priştine merkezindeki “Grand” otelinin mali yükümlülüklerini üstlenmesi konusunda gösterdiği hazırlık nedeniyle Limak şirketine her şekilde tehditlerde bulundu.

Grand otelini özelleştirme yoluyla satın alan yerli şirketin mali yükümlülüklerini yerine getirmemesi üzerine Kosova Özeleştirme Ajansı  (AKP) tarafından mercek altına alınan otelin akibeti, Behgjet Pacolli’nin baskı ve şantajlarıyla daha da belirsiz  hale sürüklendi. Haberde Pacolli’nin otelin sahibi olabilmesi için geçerli olmayan  imzasız banka teminat  mektubunu teslim ettiği, aynı zamnada da Limak’ın bu işe girmemesi için tehditlerde bulunduğu ileri sürüldü. Kosova Özelleştirme Ajansı (AKP)  “Grand”  otelinin 3 ortağı Zelqif Berisha, Selim Pacolli ve Nerimane Eyupi ‘den 21 Mart tarihine kadar geçerli olması şartıyla banka  teminat  mektubunu, önerilerle birlikte  teslim etmelerini talep etti. Kosova Özelleştirme Ajansı Yönetim Kurulu’nun da 29 Mart tarihinde teminat mektubu ve önerileri görüşmesi bekleniyor.

Kosova Sot gazetesinin haberinde  AKP’nın, Grand oteli hisedarlarının mülkiyet  oluşumunun değiştirilmesine dair mektubunu, aynı zamanda da otel sahibi Zelqif Berisha’nın , otelin satılması için  Limak  Group ile girdiği pazarlıklar nedeniyle verilen sürenin uzatılması  talebinin yer aldığı mektubu da aldığını haberdar ettiği ileri sürüldü.

Bu arada Kosova Başbakan Yardımcısı Behgjet Pacolli’nin, Grand otelini satın almak için Limak’ın otel sahibi Berisha ile anlaşma imzalamaması uyarısında bulunduğu,  Limak şirketinin sıkıntılar yaşayabileceğine dikkat çektiğini itiraf ettiği belirtildi. Haberde, “ biz “Grand otelinin hisselerinin yüzde 60’na sahibiz. Dolayısiyle, Limak değil, oteli satın almak için bizim anlaşma yapmamız  gerekir. Biz Türklere otelin hisedarı olduğumuzu açıkladık” şeklindeki sözlerine yer verildi. /kosovaport/

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

JAHJAGA: UNMİK SEÇİMLERE TARAF OLMASIN

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomcasibomjojobet girişHOLİGANBETjojobetCasibomCasibom Girişcasibomjojobet girişCasibomholiganbet girişcasibom girişCasibomjojobetcasibomcasibomcasibom giriş