a
b
b

 BORRELL: KOSOVA VE SIRBİSTAN’IN CESARET VE SORUMLULUK GÖSTERME ZAMANI

Avrupa Birliği (AB) Dış Politika ve Güvenlik Başkanı Josep Borrell, Kosova Başbakanı Albin Kurti ile Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić’in 18 Mart’ta Ohri’de yapacakları görüşmeden birkaç gün önce kaleme aldığı yazıda, tarafların diyalogda başarıya ulaşmak için sorumluluk alma zamanının geldiğini belirtti.

“Kosova ve Sırbistan liderleri ile tüm Batı Balkanlar’ın AB’ye kabul ve yönlendirmede başarılı olmak için cesaret ve sorumluluklarını gösterme zamanıdır. Bu Cumartesi, Belgrad-Priştine Diyaloğu için üst düzey bir toplantı yapacağım. Bu toplantı öncekilerinden farklı. Sadece Brüksel’deki Avrupa Dış Eylem Servisi’nin tanınmış salonlarında görüşmek yerine Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić ve Kosova Başbakanı Albin Kurti ile Kuzey Makedonya’nın Ohri kentinde görüşeceğim için değil, aynı zamanda, tartışmamızı, Kosova ile Sırbistan arasındaki ilişkilerin geniş çapta normalleşmesiyle sonuçlanacak olan en son AB Anlaşmasının Uygulama Eki’ne odaklayacağımız açısından farklı olacak” ifadelerini kullanan Borrell,  her ikisinin birlikte, özünde, bölgedeki insanların yaşamlarının normalleşmesiyle sonuçlanacak ve Kosova ile Sırbistan’ın AB üyeliğine giden yolu açacağını belirtti.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

MAARİF OKULLARI ÖĞRENCİLERİ UBT BİLİM PARKI’NI ZİYARET ETTİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomcasibomjojobet girişHOLİGANBETjojobetCasibomCasibom Girişcasibomjojobet girişCasibomholiganbet girişcasibom girişCasibomjojobetcasibomcasibomcasibom giriş