a

KURTİ’NİN STRAZBURG’DA AP’DEKİ TEMASLARI  

Kosova Başbakanı Albin Kurti, Strazburg’da  Avrupa Parlamentosu’ndaki temasları devam ediyor.

Kurti, temasları çerçevesinde  Avusturya’dan Lukas Mandl, Almanya’dan Michael Gahler, Rainer Wieland ve Niklas Herbst, Hırvatistan’dan  Karlo Rssler,  Slovenya’dan Franc Bogoviç, Slovakya’dan Vladimir Bilcik gibi milletvekillerinden oluşan ve Avrupa Parlamentosu’ndaki en büyük siyasi grubu oluşturan Avrupa Halk Partisi  Grubu’nun Avrupa Parlamentosu Üyeleri ile bir araya geldi.

Başbakan Kurti, Kosova’nın Brüksel Büyükelçisi Agron Bajrami ile birlikte Avrupalı ​​milletvekillerine ülkedeki son gelişmeler, önümüzdeki hafta iki yılını dolduracak olan hükümetin çalışmaları, hukukun üstünlüğündeki başarılar ve yolsuzlukla mücadele ve demokratik ile ekonomik göstergelerdeki gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Görüşmede ayrıca Kosova’nın geçen yıl Aralık ayında Avrupa Birliği’ne (AB) ve geçen yıl Mayıs ayında Avrupa Konseyi’ne  yaptığı başvuruları da  da ele alındı.

Başbakan Kurti, Avrupa Parlamentosu’nun Kosova’nın başvurularını mümkün olan en kısa sürede ele alınması  konusundaki ve tüm entegrasyon yolculuğu boyunca destek verilmesinin  önemini vurguladı. Temaslarda, 18 Mart’ta Ohri’de yapılacak toplantı ve beklentilerinden de bahsedildi.

Avrupa Parlamentosu üyelerinin  Kosova’daki gelişmelere konusunda olumlu değerlendirmelerde bulundukları öğrenildi.

Temaslarda, AP milletvekilleri, hükümet reformlarına, demokratik ilerlemeye, hukukun üstünlüğüne ve yolsuzlukla mücadeleye tam desteklerini ifade etti.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

 PRİŞTİNE’DE YAKLAŞIK 4 BİN SOKAK KÖPEĞİ TESPİT EDİLDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş