a
b
b

KURTİ, SIRBİSTAN İLE OHRİ’DE BİR ANLAŞMA İMZALANACAĞINA KUŞKUYLA BAKIYOR

Sırbistan’la görüşmelerin yeniden başlayacağı 18 Mart tarihinden beklentileri hakkından konuşan Kosova Başbakan Albin Kurti, Anlaşmanın  27 Şubat’ta imzalanması  gerektiğini, maalesef Sırbistan Cumhurbaşkanı Vuçiç’in bunu istemediğini belirtti.  Avrupa Birliği’nin (AB) 27  ülkesi tarafından teklif edilen bu temel anlaşmanın , ilerlemek için sağlam bir zemin oluşturduğunu  ve nihayet 18 Mart’ta sonuçlandırmayı umdukları kaydeden Kurti, milliyetine, ulusal kimliğine, etnik kökenine ve dinine bakmaksızın tüm vatandaşların başbakanı görev yaptığını ve  tüm vatandaşları hakları, ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda tatmin etmek istediğini,  ancak demokratik  Kosova cumhuriyeti yasaları gereği, tek etnik kimlik yararına çözümlerin  mümkün olmadığını söyledi.

Kosova Başbakanı Albin Kurti, Euronews’a verdiği mülakatta, iki tarafın da karşılıklı tavizler vereceği olumlu sonuçlar bekliyor musunuz sorusunu da yanıtlayarak,   “İlişkilerin normal olmasını istiyoruz. İlişkilerin tamamen normalleşmesinin merkezinde karşılıklı tanımanın yer alması gerektiğini anlıyoruz. Karşılıklı olarak birbirimizi tanımanın masadaki tek konu olması gerektiğini söylemiyorum, tüm konuları sabırla görüşmeye hazırım. Uzun vadede güvenliğimize, barışa ve istikrarımıza zarar verecek herhangi bir acele ve hızlı bir çözüm istemiyorum. Ve yine tüm iyi niyetim ve samimiyetimle, içerisinde sadece Kosova ve Sırbistan’ın değil, aynı zamanda müzakere ettiğimiz ve bağlı kalmak istediğimiz çerçeve olan Avrupa Birliği’nin de yer aldığı bu anlaşmayı yapmaya hazırım.” ifadelerini kullandı.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

MECLİS BU HAFTA TOPLANMAYACAK

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomcasibomjojobet girişHOLİGANBETjojobetCasibomCasibom Girişcasibomjojobet girişCasibomholiganbet girişcasibom girişCasibomjojobetcasibomcasibomcasibom giriş