a

ARNAVUTLUK’TA HÜKÜMET KARŞITI PROTESTOLAR SÜRÜYOR

Arnavutluk’un başkenti Tiran’da ana muhalefet partisi olan Demokratik Parti (PD) tarafından hükümet karşıtı protesto gerçekleştirildi.

Diğer muhalefet partilerin de desteklediği protesto, Arnavutluk Meclisi önünde yapıldı.

“Çoğulculuk, serbest oy ve demokrasinin korunması” amacıyla meclis oturumunun yapıldığı sırada düzenlenen protestoya, muhalefet milletvekilleri de katıldı.

Daha önce meclis çalışmalarından uzaklaştırılan bazı PD milletvekillerinin güvenlik görevlilerince oturumun düzenlendiği salona alınmaması üzerine protestonun başlangıcında ve meclis oturumu sırasında gergin anlar yaşandı.

Muhalefet partileri, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’yı, ABD’de gözaltında bulunan eski Federal Soruşturma Bürosu (FBI) yetkilisi Charles McGonigal ile yakın ilişkide olmasıyla ve yolsuzlukla suçluyor.

Muhalefet, Rama’nın istifasını ve bu iddiaların soruşturulması için meclis komisyonu kurulmasını talep ediyor.

Eski Arnavutluk Başbakanı ve PD Milletvekili Sai Berisha, protestoda yaptığı konuşmada, Arnavutların dostlarının ve ortaklarının çıkarlarını koruyacağını ifade etti.

Protestoculara seslenen Berisha, “Siz burada protestodasınız. Her Arnavut ve ülkenin gerçek bir muhalefete sahip olmasını isteyen herkes, sizi kalben destekliyor.” dedi.

Arnavutluk’taki muhalefet, birkaç kez hükümet karşıtı protesto düzenlemişti.

/AA/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

SIRP LİSTESİ: BELEDİYELER BİRLİĞİ PAZARTESİ GÜNÜ GÜNDEMDE YER ALACAK

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel