a
b
b

DİYALOG TARTIŞMALARI ARDINDAN İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ OTURUMU TERKETTİ

Meclisin bugünkü genel kurul çalışmalarında, iktidarın gündeminde çok sayıda yasa tasarısının görüşülmesi varken, muhalefetin gündeminde ise Sırbistan ile diyalog süreci vardı.

Kosova Demokratik Birliği (LDK) milletvekili Avdullah Hoti, “Albin Kurti, yalnızca itibarını kurtarmak için Sırp Belediyeler Birliği konusunda birkaç koşul sundu.

Hoti, “Başbakan sadece karşılıklı tanıma için bir anlaşmada mı ısrar ediyor, yoksa anlaşmayı tanınma olmadan kabul ederek, bir sonraki Hükümete açık bir sorun olarak bırakmaya mı hazırlanıyor bilmek istiyoruz. Bu konuda Başbakanın Meclisi bilgilendirmesinin anayasal bir zorunluluk olduğuna inanıyorum” dedi.

AAK Genel Başkanı Ramush Haradinaj ise, Kosova ve Sırbistan arasındaki anlaşmanın Kurti ve Vuçiç tarafından biraraya gelecekleri 27 Şubat Pazartesi günü imzalanması gerektiğini söyledi.

Haradinaj, Kosova’nın ülkenin kuzeyindeki bütçe sızıntılarını durdurmak için güvenlik ve savunma boyutunun yanı sıra mali bileşenleri de anlaşmaya dahil etmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Başbabakan Albin Kurti ise Meclis kürsüsünden muhalefete seslenerek, Fransız –Alman önerisine değindi.

Kurti, önerinin bir müzakere ürünü değil, daha çok Brüksel’deki on yılı aşkın diyalog tarihiyle ilgili olduğunu belirterek,  “Avrupalı ​​arabulucuların istediği, sürecin şeffaflığı ve görüşmelerin gizliliği ilkesini kabul ettim. Bu nedenle metin içeriğini muhalefet partilerinin liderleriyle paylaştım ancak Meclis’te paylaşmadım. Ancak aylar sonra bu teklif konusunda bilinmeyen hiçbir şey kalmayacağına inanıyorum. Kosova’nın müttefikleri öneriyi, Kosova’nın uluslararası sisteme üyeliğini ilerletecek ve fiilen tanınmayı içeren, tamamı bağımsız devletler arasındaki ilişkiler için Birleşmiş Milletler Şartı’na dayanan bir paket olarak tasarladılar.” dedi.

Yaşanan tartışmaların ardından, yasa tasarılarının oylanmasıyla birlikte Vetevendosje milletvekillerinin büyük bir kısmı meclis oturumunu terketti.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

BAŞBAKAN KURTİ, BÜYÜKELÇİ ANGILI’YI KABUL ETTİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
jojobetCasibom GirişJojobet Giriş YapcasibomMeritking Girişholiganbet girişbaywincasibom güncelcasibom girişdeneme bonusuCASİBOM GÜNCELcasibom girişcasibom