a

TÜRKİYE’DE ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINA KATILAN FSK EKİBİ KOSOVA’YA DÖNDÜ

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından arama kurtarma faaliyetlerine katılan Kosova Güvenlik Gücü’ne (FSK) bağlı arama kurtarma ekibi, Kosova’ya döndü.

Ekibi, Priştine Adem Jashari Havaalanı’nda Başbakan Albin Kurti, Savunma Bakanı Armend Mehaj, FSK Komutanı General Bashkim Jashari ve Türkiye’nin Kosova Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı çiçeklerşe karşıladı.

Başbakan Albin Kurti, Hatay’da arama kurtarma çalışmalarına katılan ve birçok kişiyi enkazdan çıkarmayı başaran 39 FSK askerini madalya takdim etti.

Havalimanında FSK askerlerine hitap eden Başbakan Kurti, “Bu madalyalar, Kosova halkını şoke eden trajik boyutlardaki ölümcül depremin ardından, Türkiye Cumhuriyeti’nde gösterdiğiniz cesaretin ve size olan şükranlarımızın bir kanıtıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ortağı, müttefi ve dostu olarak bu zor günlerde onlara yardım etmek bizim insani yükümlülüğümüz ama aynı zamanda görevimizdir.  Bu da sizlerin sayesinde olmuştur” ifadelerine yer verdi.

Kurti ayrıca, bu insani görevde yer alan tüm FSK mensuplarına teşekkür ederek, Kosova’nın Türkiye ile bağlarını daha da güçlendirmesine vesile olduklarını da sözlerine ekledi.

Türkiye Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada ise, “Kosova’ya depremzedelere yardım elini uzattığı için minnetarız.” ifadelerine yer verildi.

Askerler, törenin tamamlanmasının ardından aileleri tarafından alkış ve çiçeklerle karşılandı.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

HATAY’DA ART ARDA DEPREMLER: AĞIR HASARLI BİNALAR YIKILDI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel