a

KFOR KOMUTAN YARDIMCISI MAMUŞA’YI ZİYARET ETTİ

KFOR Komutan Yardımcısı Tuğgeneral József Szpısják, Mamuşa Belediyesi’ni ziyaret etti.

Mamuşa ziyareti kapsamında, KFOR Komutan Yardımcısı Tuğgeneral József Szpısják, Belediye Başkanı Abdülhadi Krasniç tarafından kabul edildi.

Başkanlık ofisinde gerçekleşen görüşmede Başkan yardımcısı, Belediye müdürleri ve Meclis Başkanı ile birlikte Mamuşa LMT evi komutanları da hazır bulundu.

Mamuşa Belediye Başkanı Krasniç, Mamuşa ve belediyenin çalışmaları hakkında Tuğgeneral József’e bilgi vererek,  KFOR ile yapılabilecek ortak projeler hakkında destek beklediklerini ifade etti.  Krasniç ayrıca, KFOR bünyesinde bulunan Türk askerlerinin de bugüne kadar Mamuşa’da gerçekleştirdikleri projelerden de bahsederek, Türk Temsil Heyet Başkanlığı’na desteklerinden dolayı teşekkürlerini ifade etti.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

NÜFUS SAYIMINA İLİŞKİN YUVARLAK MASA TOPLANTISI DÜZENLENDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel