a

VUÇİÇ, ÜLKESİNİN ÖNÜNDE “KOLAY GÜNLER” OLMADIĞINI BELİRTTİ

Başkent Belgrad’da AB Belgrad-Priştine Diyaloğu Özel Temsilcisi Miroslav Lajcak ve ABD, Almanya, Fransa ile İtalya’nın yüksek temsilcilerinden oluşan heyetle bir araya gelen Vucic, görüşme sonrası basın mensuplarına açıklama yaptı.

Vucic, görüşmenin “şimdiye kadarki en zor görüşme” olduğunu belirterek, “Açık ve ciddi bir görüşme gerçekleştirdik. ‘Dondurulmuş çatışmanın’ bir çözüm olmadığı konusunda hemfikiriz çünkü birinin onu çözmesi ve ‘sorumsuz kişilerin’ tüm Batı Balkanlar’ın barışını bozması an meselesi.” diye konuştu.

Temsilcilerle Kosova ile ülkesi arasındaki sorunların çözümü ve Sırp Belediyeler Birliğinin kurulmasının gerekliliği üzerine konuştuğunu dile getiren Vucic, “(Bize önerilen) konsepti kabul etmeye ve önerilen anlaşmanın uygulanması üzerinde çalışmaya hazır olduğumuzu ve önemli bir başka konudaki tüm endişe ve çekincelerimi ifade ettim ancak bu konu hakkında konuşamıyorum zira teklif halka açık değil.” dedi.

Vucic, ülkesinin önünde “kolay günler” olmadığını belirterek, “Söyleyebileceğim tek şey, en azından bir süre daha da devam edeceğim gibi Sırbistan’ı korumak için elimden gelenin en iyisini yaptığımdır.” ifadesini kullandı.

Sırbistan Cumhurbaşkanı, Kosova’nın kuzeyiyle ilgili kendisine sunulan teklif ve anlaşmaya yönelik hükümet ve meclis üyeleriyle görüşme yapacağını dile getirdi.

Lajcak da Vucic’in sorumlu bir yaklaşım sergilediğini vurgulayarak, “Yoğun, zor ama aynı zamanda açık bir görüşme gerçekleştirdik. Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, ülkesindeki barış ve ülkesinin Avrupa perspektifi adına zor kararlar alma iradesi gösterdi.” değerlendirmesinde bulundu.

0 0 0 0 1 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

CUMHURBAŞKANI OSMANİ, SELDEN ETKİLENEN BELEDİYELERİ ZİYARET ETTİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş