a

DAMKA, TÜRKSOY TEMSİLCİLERİNİ KABUL ETTİ

Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı ve Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Bilal Çakıcı ile Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ruhi ERSOY ile TÜRKSOY Balkanlar Proje Koordinatörü Fatih Aliyi’yi bakanlık makamında ağırladı.

Ziyarette, Balkanlardaki Türk toplumunun rolü, TÜRKSOY ile var olan ilişkilerin güçlenerek sürdürülmesi ve daha ileri düzeye çıkarılması, anavatan Türkiye ile Kosova ve diğer Balkan ülkeleri arasındaki ilişkiler konuşuldu.

KDTP’nin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, Balkan Türkleri ile Türk devletleri arasında güçlü bir köprü olması gerektiği,  burada da Türkiye nin desteğinin kaçınılmaz olduğunun  ifade edildiği belirtikdi.

Balkanlardaki Türk toplulukların kurulan Türk Devletler Teşkilatında gözlemci statüsünde dahi olsa temsiliyetinin olması, bu bağlamda Balkan Türklerinin gerektiğinde sesini duyurmasının büyük önem arz edeceğinin altı çizildi.

Paylaşımda, “Türk devletlerini birbirine bağlayan manevi bir köprü olan Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY’a bugüne kadar sunmuş oldukları destek ve ilgiden dolayı teşekkürlerimizi sunarız.” Denildi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

ABD, RUS ETKİSİ İLE MÜCADELEDE KOSOVA’DA 61 MİLYON DOLAR HARCADI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş