a

DAMKA, KOSOVAPORT’U ZİYARET ETTİ

Kosova Demokratik Tüğrk Partisi (KDTP) Genel Başkanı ve Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, medyalara yaptığı  ziyaretler çerçevesinde Priştine merkezli Kosovaport medyasını ziyerat etti.

Samimi geçen görüşmede, KDTP ile Türkçe medyalar arasında ilişkilerin daha ilerye taşınması  konusu yanı sıra, Kosova’da Türkçe medyaların desteklenmesi ve Türk halkının hak ve özgürlüklerinin yerine getirmesinde medyaların oynadığı role değinildi.

Kosovaport’un çalışmaları hakkında konuklara bilgi editörlerden Ercan Kasap, 12 yıllık kesintisiz çalışmalarıyla haber portal olarak Kosova’da Türk halkını, ülke ve toplumdaki öenmli gelimlerden haber etmesi, Türk halkının tüm haklardan yararlanarak  müreffeh içinde yaşayabilmesi için yaşamın tüm alanlarda sarfettiği çabalarını yansıtmak, tanıtmak ve bilgilendirmek gibi üstlendiği misyonuna devam ettiğini belirtti.

Bu anlamlı ziyaretten dolayı Damka’ya teşekkürlerini ifade eden Kasap, bu ziyaretin Türkçe medyaya desteğin bir göstergesi olduğunu belirtti.

KDTP Genel Başkanı ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka da, parti olarak Türkçe medyanın çalışmalarını önemsediklerini, gelecek te de bu alanı önceleyeceklerini vurguladı. Halkın ana dilinde olup bitenler hakkında bilgilendirilmesi açısından Türkçe medyanın toplum içinde  önemli bir yeri olduğunu hatırlatan Damka, Türkçe medyanın karşılaştığı güçlük ve sıkıntılarına çözüm bulmak için KDTP’nin somt çalışmalar yürütmekte kararlı olduğunu söyledi. Türkçe medya temsilcileriyle daha sık biraraya gelerek, hem sıkıntıları aşmak, hemde Türk halkının eğitim, kültür, ekonomi gibi toplumsal gereksinimlerini karşılamak açısından görüş teatisinin yapılmasının önemine değindi.

KDTP Genel Başkanı ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka’ya bu ziyarette, siyasi danışman Engin Bunyaku ve Sevgi Buş Kika eşlik etti./kosovaport/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KOSOVA HÜKÜMETİ BAYRAKTAR SİHA’LARI ALMAK İÇİN ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel