a

OSMANİ: SIRBİSTAN ORDUSU KOSOVA’YA DÖNEMEZ

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani Sadriu, Meclis genel kurulunda yıllık konuşmasını yaptı.

Kosova’nın kuzeyindeki gelişmeleri  meydan okumaya benzeten Osmani, bu durumun Sırbistan’ın Kosova’ya yönelik sahip olduğu ve suç yapılanmalarının finansmanı yoluyla ifade ettiği toprak iddialarından kaynaklandığını belirtti.

Suç çetelerinin, kuzeydekiler de dahil olmak üzere vatandaşların kendi vatanları Kosova’da  özgürce yaşamak arzusunun önüne geçemeyeceklerine vurgu yapan Osmani, Sırbistan cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić’in, Sırp ordusunun Kosova’ya asla geri dönemeyeceğini çok iyi bildiğini söyledi.

Osmani, Meclis milletvekilleri huzurunda yaptığı yıllık konuşmasında, bu yıl her gün devletin ve hukukun nihayetinde sadece bazılarına değil, herkese hizmet edeceği konusunda ısrar edildiğini vurgulayarak, “Hukukun üstünlüğü, devletin her sütununun işlemesi için şarttır. Aslında böyle bir şeyin ön koşuludur. Ancak, Kosova’nın kuzeyi, Sırbistan’ın yasadışı suç çetelerine sağladığı   finansmanı ve destekle  ifade ettiği Kosova’ya karşı toprak iddiaları nedeniyle bir meydan okuma olmaya devam ediyor. Ama biz ülkemizin topraklarının her köşesinde güvenliği ve hukukun üstünlüğünü oluşturmak konusunda kararlıyız.”dedi.

Suç çetelerinin, kurumların tüm vatandaşların kanun önünde eşit olduğu yönündeki kararlılığını da, kanunun uygulanmasını da sevmediğine işaret eden Osmani, “Kosova’nın hey yerinde hukuk. Bu bizim sapmayacağımız ve vazgeçmeyeceğimiz bir yoldur. Kosova Cumhuriyeti’nin anayasal düzenine karşı işlenen suçların yanı sıra kuzeydeki vatandaşlarımıza yaptıkları gözdağı ve tehditler nedeniyle adalet karşısına çıkacaklar” ifadelerini kullandı.

“Sırbistan’ın Kosova’ya yönelik sürekli tehdidine hepimiz tanık oluyoruz. Bu saldırı tehdidi, son zamanlarda Sırp askeri birliklerini Kosova’ya konuşlandırma şeklindeki hegemonik fikir aracılığıyla kendini gösterdi. Ancak Sırbistan ve lideri Vučić, Sırp ordusunun Kosova topraklarındaki varlığının 12 Haziran 1999’da sona erdiğini çok iyi biliyor. Miloseviç’in hedefi soykırımdı” şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Osmani, tüm Kosova vatandaşları adına, zorluklara rağmen tüm vatandaşlarımızın yaşamlarıyla ilgilenen Kosova polisine ve diğer tüm güvenlik ve istihbarat yetkililerine ülkenin çıkarlarını savunmak için yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

PRİŞTİNE YILBAŞI İÇİN SÜSLENDİ, MEYDANLARDA IŞIKLAR YANDI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel