a

MİLLETVEKİLİ KERVAN: BU TÜR TRAJEDİLERİ ÖNLEMEK İÇİN HER DÜZEYDE SEFERBERLİK BAŞLATILMALI

Kosova Demokratik Türk Partisi KDTP Milletvekili Enis Kervan, 35 yaşındaki kadının karnındaki bebeğiyle birlikte eşi tarıfından öldürülmesine sert tepki gösterdi.

Milletvekili Kervan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Alçakça bir cinayet daha…Bir haftada iki  kadın ve doğmamış bir melek cinayeti…

Annelerin, anne adaylarının çocuklarını dünyaya getirdiği hastane önünde bir hayat daha zalimce söndü.  35 yaşında, anne adayı hamile bir kadın ve doğmaya yakın bir bebek zalimce öldürüldü.

Katile cezaların en ağırı en büyüğü uygulanmalı.

Bir an önce devlet kurumlarımız en ağır cezaları içeren tüm uasal değişiklikleri yapmalı, önlemler alınmalı. Başka anne adaylarının, çocuklarımızın öldürülmesi engellenmeli.

Bu tür trajedileri önlemek için her düzeyde büyük bir seferberlik başlatılmalı. Tepkiler kınamayla, sözlerle  kalmamalı.

Hükümeti, Parlamento, adalet, güvenlik organlarını ve tüm kurumları seferber olmaya davet ediyorum.

Tüm kurumları bir araya gelerek kadına yönelik şiddetle mücadele politikasının kurumsal yapısını düzenlemeye ve yeni bir güvenlik yaşam hareketi başlatmaya davet ediyorum.

Kadın, çocuk ve hayat güvenliği için hızlı hareket edillerek bir an önce gereken adımlar atılmalı, kadın ve çocuklarımıza yönelik güvenli yaşam ortamı  sağlamak için her yönüyle gereken yapılmalı…”

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

ÜLKE LİDERLERİNDEN KINAMA

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş