a

YTHP’DEN PRİZREN’DE HEMŞİRE ALIMI HAKKINDA BİLDİRİ

Prizren Belediyesi Genel Aile Sağlık Merkezinde 2 Genel Hemşire alımı hakkında Yenilikçi Türk Hareket Partisi tarafından yayımlanan bildiride şu ifadelere yer verildi:

“Prizren Belediyesi Sağlık Müdürlüğüne bağlı  Genel Aile Sağlık Merkezinde iki (2) genel hemşire alımı için 25.07.2022 tarihinde iş ilanı açılmıştır. Bu iş ilanına Prizren’de yaşayan tüm topluluklar olduğu gibi, Türk toplumuna mensup vatandaşların da katılma hakları vardı.

İnsan Kaynakları Birimi’nin yetkisinde olan ve bu Birim tarafından yönetilen iş alım sürecinin yazılı test sınavı yaklaşık 3 ay sonra yapılmıştı. Düzenlenen yazılı test sınavında hazırlanan Türkçe testlerin hatalı ve soru-cevaplarda anlam bozukluğu olduğu konusunda birçok adaydan şikayetler almıştık.

İnsan Kaynakları Ofisi, 11 Kasım 2022 tarihinde kesin sonuçları açıklarken; bu listede Türk adayların olmaması (başarı gösterememesi) dikkat çekerken, gelen şikayetlerin doğru ve gerçek olduğunu göstermektedir. Ayrıca yazılı sınav sonuçlarının adaylara usulen bildirilmemesi, sürecin şeffaf yönetilmediğinin göstergesidir.

Yenilikçi Türk Hareket Partisi olarak, bu iş ilanına başvuran Türk adayların itiraz haklarını kullanmalarını ve sürecin iptali için hukuki yollara başvurmalarını önemle önerirken; biz de sürecin işleyişi ile ilgili tüm kurum ve yetkililerden sorumluluk talep edeceğimizi, ayrıca bu konu hakkında Prizren Belediye Başkanı sayın Shaqir Totaj’dan sürecin yasalara ve kurallara uygun, adil ve şeffaf yönetilip yönetilmediği konusunda inceleme başlatmasını ve yetkililerden bir rapor istemesini ve bu raporun kamuoyuyla paylaşılmasını talep edeceğimizi, tüm kamuoyuna bildiririz.”

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN TAZİYELERE TEŞEKKÜR

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel