a

İSTİKLAL’DE TERÖRÜN ÇİRKİN YÜZÜ…

Dün…Dünya başkenti İstanbul’da…Dünya insanlarının buluştuğu tarihi Taksim’de… İkonik İstiklal caddesinde terör vahşeti yaşandı. Ve dün terörün korkunç ve çirkin yüzünü yeniden gördük.

Dün…Dünya başkenti İstanbul’da…Dünya insanlarının buluştuğu tarihi Taksim’de… İkonik İstiklal caddesinde terör vahşeti yaşandı.

Ve dün terörün korkunç ve çirkin yüzünü yeniden gördük.

Vahşetin acısını Kosova’da da derinden hissettik…yüreğimiz bir kez daha sızladı…

Anavatan Türkiye’nin birlik ve beraberliğine zarar vermek isteyen terörün acımasızlığına bir tekrar tanık olduk.

Güzelim Türkiye’de huzur ortamının  bozulmasını amaçlayan terörün kalleşliği bir kez daha gözlerimizin önüne serildi.

Hain terörün, Türkiye’nin  bütünlüğünü  bozmak için çoluk çocuk demeden  masum canlara kastettiği,  bir tekrar netleşti.

Türk ulusu olarak tek yürek haline gelinmesine engel yaratmaya çalışan terörün, katil felsefesi açıklık kazandı.

Dün bir kez daha terörün, toplumun huzur ve kardeşlik duygularını hedef aldığına şahit olduk.

***

Yarın ise …Terörün istediği şiddet iklimi ve kaos ortamı oluşturmanın mümkün olamadığını bir kez daha göreceğiz…

Türkiye’nin huzur ve istikrarını hedef alan terörün, toplumu korku ve şiddet ile sindirmeyeceğine bir kez daha tanık olacağız.

Alçaklığın çıplak hali olan terörün , Türk halkını korkutamayacağı bir tekrar gözlerimizin önüne serilecek. Korkunun endişeye, çaresizliğe, teslimiyete götüremeyeceği bir kez daha netlik kazanacak.

Korkutarak bölünmenin olamayacağı, bölünme ile zafere ulaşılamayacağı, bir kez daha anlaşılacak.

Can yakmayı yeğleyen, o yüzden de eylem için masum kalabalıkları seçen terörün, canlar yanarsa Türkiye’nin geri adım atmayacağı bir kez daha sağlamlaşacak.

Türkiye’nin bölünmesi gibi  utopik hedefler için bombalı saldırıları çare olarak gören terör örgütleri, haince ve  alçakça menfur saldırılar gerçekleştirerek,  Türk ulusunu korkutamayacakları bir kez daha kesinleşecek.

***

Bunu, terörün tasmasını elinde tutanlar, terörü besleyenler gayet iyi biliyor.

Hiçbir terör eyleminin, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, demokrasi, insan hakları, hukuk üstünlüğü, ekonomik kalkınma, insan refahı, terörle mücadele  gibi hedefler konusunda sergilediği kararlılığından geri adım attırmayacağını iyi biliyorlar.

Terör yüreklere acı verebilir, ama acılar Türk milletinin yüreğini teslim alamaz…Bu hiç yaşanmadı, yaşanmayacak da…

Terör eylemi, ışıl ışıl parlayan İstiklal caddesini yasa boğdu. Ancak  İstiklal caddesinde akıtılan kan yerde kalmayacaktır. Buna eminiz.

Türk milleti sarsılabilir, canı yanabilir, ama asla yıkılmaz, asla eğilmez… bunu da çok iyi biliyorlar Türk düşmanları…

Geçmiş olsun Türkiyem, başın sağolsun İstanbulum…

Ercan Kasap

14.11.2022

0 0 0 0 1 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

SUSKUNLAR…

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş