a

OSMANİ AB ÜLKELERİNİN BÜYÜKELÇİLERİYLE VİZE MUAFİYETİ SÜRECİNİ GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Kosova için vize muafiyetine ilişkin Avrupa Konseyi’nin vize teknik çalışma grubunun 13 Ekim toplantısı sonrası Kosova’daki Fransa, İsveç, Hollanda, Belçika ve Avusturya temsilcilerini ağırladı. Konsey, Kosova vatandaşları için vizelerin serbestleştirilmesi ile ilgili.

Avrupa Birliği ülkelerinin büyükelçileriyle yaptığı görüşmelerde Cumhurbaşkanı Osmani, AB üye ülkelerinin Kosova’nın vize muafiyetine verdikleri destek için teşekkür etti

Cumhurbaşkanı Osmani, bazı AB üye devletleri tarafından Avrupa seyahat yetkilendirme ve bilgi sistemi olan ETIAS ile ilgili olarak gündeme getirilen teknik gerekliliklerin, siyasi karar alma sürecini ve vize muafiyeti kararını etkilememesi gerektiğini savundu. Osmani,

Kosova’nın da diğer tüm ülkeler gibi sistemin faaliyete geçtiği anda, vize muafiyeti kararının yürürlüğe giriş tarihini etkilemeden ETIAS’a dahil edileceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Osmani, önümüzdeki günlerde AB üyesi ülkelerin diğer büyükelçileriyle görüşmelerine devam edecek.

1 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

TİKA’DAN KOSOVA POLİSİNE EĞİTİM DESTEĞİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş