a
b
b

KOSOVA İÇİN TARİHİ GÜN

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinde Kosova Delegasyon Üyeleri alkışlar eşliğinde ilk konuşmasını gerçekleştirdi.

Kosova Delegasyon üyesi olan Kosova Demokratik Türk Partisi’nin (KDTP) Kosova meclisi milletvekili Enis Kervan, bugün  Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisindeki gelişmeyi, adım adım Avrupa Konseyi’nde  tam üyeliğe  doğru yaklaşıldığını değerlendirdi.

Milletvekili Kervan’ın Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinde yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı: –

“Sayın  Başkan,

İlk olarak Kosova Delegasyonu adına hepinize teşekkür etmek istiyorum, Kosova Delegasyonu Üyelerinin Meclis’e ilk kez hitap etmesi büyük bir onur ve ayrıcalıktır.

Net bir vizyonu ve misyonu olan çok ırklı bir ülkeden geliyorum -Avro-Atlantik entegrasyonu !

Kosova heyetinin bir üyesi olarak, Türkler, Boşnaklar, Roma, Aşkali ve Mısırlılar gibi çoğunluk olmayan toplumları temsil ediyorum.

Ulusal azınlık olarak dillerimizde eğitim aldığımız yerde yerel ve merkezi düzeylerde resmi diller ve merkezi düzeyde resmi diller, parlamento, hükümet ve diğer kurumlarda olduğu gibi merkezi düzeyde resmi kullanım dillerimiz vardır.

Anayasa ve yasalara göre yerel ve merkezi tüm kurumlarda temsil ediliyoruz.

Sevgili millet, azınlık topluluklarının çoğunlukla birlikte normal ve kurumsal bir yaşamın parçası olduğu bir ülkeden gelmek, demokratik bir ülkenin en büyük kazanımı ve insan olarak ayrıcalığıdır, birçok ülkenin yapabileceği bir başarıdır Başarmak istiyorum.

Bu nedenle Bay Papandreu’ya raporu için ve Batı Balkan Ülkeleri için Avrupa perspektifini desteklemeye verdiğiniz katkı için hepinize teşekkür ediyorum.

Sesimizin duyulacağı, katkımızın takdir edileceği ve her konuda tavsiyelerinizin hoş karşılanacağı yer burası!

Evet, Avrupa Birliği gibi demokratik dünyanın bir parçası olmayı hak ediyoruz.

Evet, Kosova vatandaşlarının vizelerin liberalleşmesini hak ettiğini düşünüyoruz, çünkü bölgede sadece bizde yok!

Net bir vizyon ve misyonla ilerlediğimiz yolumuzda, güçlü desteğinize ihtiyacımız var, sadece birlikte asıl zorlukları ve gelecek diğer zorlukları karşılayabiliriz!

Sayın Papandreu’nun raporda da vurguladığı gibi, ekonomik ve sosyal ilerleme, demokrasi, hukuk devleti ve insan haklarının desteklenmesi, bölgemizde uzlaşma ve iyi komşuluk ilişkilerini desteklemek tüm Avrupa için jeostratejik yatırımdır.” Bu ancak hep birlikte bu yönde çalışırsak başarılabilir.

Sevgili herkes, raporun 4. sayfasında, Bay Papandreous Batı Balkan’daki tüm yetkilileri listelenen gerekliliklerin yerine getirilmesinde rol oynamaları için çağırıyor.

Kosova’nın PACE Delegasyonu’nun bir üyesi olarak, sizi temin ederim ki Kosova bunu yapmaya tam kararlı.

Son olarak ama en önemlisi, hepinizin bildiği gibi Kosova, bu yılın Mayıs ayında Avrupa Konseyine üyelik başvurusunda bulundu, net vizyona sahip bir ülke olduğumuz ve Avrupa Konseyinin Tüzüğü’nün ilkelerini yerine getirdiğimiz için sabırsızlanıyoruz. senin Kosova bunun bir parçası olmayı hak ettiği için bu süreçte destek. “

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

TÜRKİYE, K. MAKEDONYA VE BULGARİSTAN’A ABD GAZI SAĞLAYABİLİR

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomcasibomjojobet girişHOLİGANBETjojobetCasibomCasibom Girişcasibomjojobet girişCasibomholiganbet girişcasibom girişCasibomjojobetcasibomcasibomcasibom giriş