a

KURTİ, STOLTENBERG’DEN KOSOVA’NIN NATO’YA ALINMASINI TALEP ETTİ

Kosova Başbakanı Albin Kurti,  Brüksel’de NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında  Kosova’nın NATO’ya üyelik verilmesini  istedi.

Kurti, NATO’nun bugün karşı karşıya olduğu tehditlerin, tehlikelerin ve zorlukların Kosova tarafından da hissedildiğini söyledi.

“Net bir vizyonumuz var, NATO üyeliği istiyoruz . NATO’nun bugün karşı karşıya olduğu tehditler, tehlikeler ve zorluklar ülkemiz tarafından da hissedilmektedir. Kurumların, Rusya’nın Balkanlar ve Avrupa için zararlı gündemine karşı tetikte olmak için nedenleri var. Kosova hükümeti ve halkı, kalıcı barış ve güvenliğe olan güveninizi ve bağlılığınızı memnuniyetle karşılıyor” dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, Sırbistan cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmede KFOR’un, istikrarın tehlikeye girmesi durumunda beklemede olduğunu söylediğini tekrarladı.

“KFOR barış gücü orada ve komutan Kosova’daki güvenlik örgütleriyle ve Sırbistan’daki savunma şefiyle temasa geçti. KFOR, istikrar tehdit edildiğinde müdahale etmeye hazırdır. KFOR’un 3 bin 700’den fazla askeri var. 1244 sayılı BM kararına tamamen bağlıyız. KFOR, Kosova halkı için güvenli bir ortam ve serbest dolaşım sağlamaya devam edecek” dedi.

Stoltenberg, askeri ittifakın Kosova’da herhangi bir tırmanmayı önlemek için mümkün olan her şeyi yapacağını ikna edici bir şekilde ifade etti.

Stoltenberg, “Eylemlerimiz orantılı, ölçülü ama net olacak ve her türlü tırmanmayı önlemek ve hareket özgürlüğünü sağlamak için gereken her şeyi yapacağız. Pek çok kez tanık olduklarımız, NATO’nun her yerde gerekeni ve gereğini yapmayı başardığını gösteriyor” dedi.

Basın toplantısın devamında basın mensuplarının sorularına yanıt verildi.

Kurti’ye araç plakalarıyla ilgili karardan çekilmenin mümkün olup olmadığı soruldu. Kosova’nın yasal bir yükümlülüğünü yerine getirdiğini vurgulayarak, “Kararı uygulamaktan başka çare yok” dedi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

NATO, KOSOVA’DA İSTİKRAR TEHLİKEYE GİRERSE MÜDAHALE EDECEK

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş