a

15 TEMMUZ VE İNSANI KONU ALAN  TİYATRO GÖSTERİSİ BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçiliği himayelerinde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde bu akşam  “15 Temmuz ve İnsan” tiyatro gösterimi yapıldı.

AAB Koleji Fushë Kosovë Kampüsü’ndeki tiyatro salonunda gerçekleştirilen Prizren merkezli Art Theatre tiyatrosu tarafından sahnelenen tiyatro gösterimine Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, Kosova parlamentosundaki KDTP milletvekilleri Fidan Brina Jılta ile Enis Kervan, Mamuşa Belediye Başkanı Abdülhadi Krasniç, Türkiye’nin Prizren Başkonsolos  Muavini İsmail Cenk Şen, Türkiye’nin Kosova’daki kurum ve kuruluş ile Kosova’nın kuru mile kuruluş temsilcileri katıldı.

Tiyatro gösterimi öncesinde 15 Temmuz’da şehit düşenlerin anısına yapılan  saygı duruşunun ardından   konuşan Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı  Fikrim Damka, 15 Temmuz’un Türk halkı için, Türk dünyası için vatan kavramı değerini, millet ve bayrağın taşıdığı kutsallığın önemini gösterdiğini belirtti.

Türk halkının, vatanı FETÖ hainlerine karşı büyük fedakarlık sergileyerek müdafaa ettiğini hatırlatan Damka, “ birlik ve beraberlikten kopmayarak, değerlerimizi koruyup geleceğe emin adımlarla ilerlemeliyiz. Unutmamalıyız ki, bu değerler, bizi ayakta tutan yegane kavramdır. Bizler burada yaşayan Kosovalı Türkler olarak, bu değerlerin bir parçasıyız.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Priştine  Büyükelçisi Çağrı Sakar da yaptığı konuşmada, “15 Temmuz terör saldırısının FETÖ terör örgütüne karşı önlem alınmaya başlandığı için düzenlendiği asla unutulmamalıdır. Bu nedenle başta Kosova olmak üzere, dost ve kardeş ülkeleri, gerçek kirli yüzünü bir “yasallık perdesi” arkasında maskeleyen bu hain ve sinsi terör örgütüne karşı uyarmayı görev addediyoruz. Başta Kosova olmak üzere, dost ve kardeş ülkelerden, FETÖ terör örgütü ile mücadelemizde, ülkemizle dayanışmalarını sürdürmelerini ve terörle mücadelede ilave somut adımlarla işbirliğini artırmalarını bekliyoruz. Bunu Türkiye için değil, kendi ülkeleri, kendi güvenlikleri için yapmaları gerektiğini önemle vurguluyoruz.” dedi.

Ardından gösterimi yapılan tiyatro oyunu, seyirciler tarafından beğeniyle izlendi. !5 Temmuz gecesinde yaşanan hain darbeyle ilgili insanların vatan sevgisiyle anaysal düzeni korumak için meydanlara döküldüğü anlatılan oyunda, vatan sevgisinin aile birlikteliğinden bile üstün geldiği sahnelere yer verildi. Tiyatrocuların büyük bir yetenekle rol aldığı oyunda darbe girişimine karşı önemli mesajlar verildi. Oyunun sonunda tiyatrocular ile seyirciler bir ağızda Türk milli marşını seslendirdi. /kosovaport/

0 2 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

OSMANİ: VİZE MUAFİYETİ KONUSU ÇÖZÜME KAVUŞMALI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş