a
b
b

TÜRKÇEM DERGİSİ 259. SAYISI İLE OKUYUCUYA MERHABA DEDİ

Değerli okurlar,
Bir sayıyla daha size ulaşmanın kıvancını yaşıyoruz.
İlginizi çekebilecek bir içerik olduğuna inanıyoruz.
Uzun bir aradan sonra değerli şair yazar Mustafa Özçelik “Su ve Ateş” adlı çok güzel bir öyküyle
Türkçem dergisinin bu sayısına konuk oluyor. Hoşgeldin dost, şeref duyduk.
Gene güçlü bir kalem, Osman Çeviksoy, bu kez “ Yüreğe Sevgi Gerek” diyor hikayesinde. Her iki
Hikayeyi de okumanızı salık veririz.
İçinde bulunduğumuz ayın başında Priştine’de değerli dostumuz Enver Baki’nin son şiir kitabı
olan “Unutma”nın tanıtımı yapıldı. Kitapla ilgili görüşlerimi orada paylaşmıştım. Dergimizin bu sayısında da sizlerle paylaşıyorum.
Rabie Ruşid Kuzey Makedonya yörüklerinden. Hem Türkoloji alanında hem de şiir ve edebiyatın diiğer alanlarında adını duyurmayı başaran bir genç kalemimiz. İki deneme ve bir de şiiriyle sizlere merhaba diyor.
Orta sayfaları Enver Baki ve merhum Esen Mumcu’nun kitap tanıtımına ayırdık. Bol bol fotograflarla birlikte.
Şair, yazar, gazeteci, aydın Fahri Mermer’i kaybedeli 21 yıl olmuş. Bir demet şiiriyle anıyor, ruhu şad olsun diyoruz.
Çocuk Vakfı’nın kurucusu, ünlü çocuk yazarı, aydın Mustafa Ruhi Şirin bu kez çok ilginç bir yazıyla geliyor karşımıza. Çocuk Edebiyatının İlk İşlevi, Çocuklar İçin Şiir, Çocuklar İçin Türkçe Şiir vbÇok yönlü katkıları oldu toplumumuza. Ruhu şad olsun diyor, Bir Fadil Derviş Vardı… yazımla ona olan saygımı bir nebze dile getirmeye çalıştım.
Bu sayıda ayrıca Nusret Dişo Ülkü’den Dedem, Ahmet S. İğciler’den Ahiret Kardeşi adlı öyküyü okuyabilirsiniz.
Genç yaşta yitirdiğimiz Esen Mumcu’nun özgeçmişi üzerine Enver Baki yazdı. Ayrıca Esen Mumcu’dan bir demet şiir de bu sayımızda yer alıyor.
Arka kapakta Aziz Serbest’in en yeni şiirini okuyabilirsiniz.
Bir başka sayıda buluşana dek, sağlıcakla kalın, dost kalın, yüzünüzden gülüş eksik olmasın.

/Zeynel Beksaç/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

HIRVATİSTAN’DA “TÜRKİYE’DEN SELAMLAR” TEMALI FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
jojobetCasibom GirişJojobet Giriş YapcasibomMeritking Girişholiganbet girişbaywincasibom güncelcasibom girişdeneme bonusuCASİBOM GÜNCELcasibom girişcasibomgrandpashabet giriş