a

TÜRKÇEM 258.KEZ SİZLERLE

Değerli okurlar, merhaba.

İşte 258.sayıyla sizlerle yeniden birlikteyiz.

Şöyle bir içerikle karşınıza gelmeyi uygun gördük.

Kapaktaki resim aslen prizrenli olan, Ankara’da yaşayıp yaratan  Gültekin Serbest’e ait.

Aziz Serbest, bu kez, Enver Baki’nin “Unutma” kitabında vatan şiirleri ve Türk varlığı üstüne duruyor.

Prof.Dr. Mehmet Samsakçı “ Şiire, şaire, sanata ve sanatçıya dair” konulu yazısıyla dergimizin bu sayısına konuk oluyor.

Ünlü şair ve öykü yazarımız Necati Zekeriya’yı ölümünün 34. Yılında biir demet şiir ve bir öyküsüyle anıyoruz.

Kosova Türk Yazarlar Derneği, diğer derneklerle birlikte ortaklaşa olarak Değerli şairimiz, gazeteci ve aydın Fahri Mermer’i  özel bir toplantıyla andı. Ailesinin de katıldığı toplantıda İstanbul’da yaşayan büyük kızı Nurel Mermer’in babasıyla ilgili göndermiş olduğu yazı kızkardeşi tarafından toplantıda okundu. O Yazıyı olduğu gibi sayfalarımızda bulabilirsiniz.

Nurel yazısında “Yüreğimde koca bir ateşsin, Babam!” diyor.

Nihan Işıker, bu kez bir öyküyle okurlara merhaba diyor: Bir Elbise Sarı ve Sıcak.

Çağdaş Kosova Arnavut Şiirinin önemli şairlerinden biri olan Ilire Zaymi Bir demet şiirle dergimizin bu sayısında yer alıyor. Şiirleri dilimize Dr.Taner Güçlütürk çevirdi.

Fahri Mermer’e adanan toplantıdan ayrıntılı haberi 12.-13.sayfalarda okuyabilirsiniz.

Portre’nin usta kalemi Fahri Tuna bu kez Ohri’yi konumluyor yazısında:”Ohri; Kuzey Makedonya’nın İncisi, Bizim de”

Aziz Serbest’in son yayınlanan “Tan’da Neler Yazdım?”  adlı kitabı büyük yankı uyandırdı. Dr. Taner Güçlütürk “Aziz Serbest’ten Kosova Türk Toplumu Tarihine Işık Tutan Değerli Bir Kitap” başlıklı yazısında kitap üzerine görüşlerini yazmış.

Geçen günlerde Doğru Yol derneğinde sırasıyla Türk, Arnavut ve Boşnak şairlerin üçüncü buluşması gerçekleşti. Haberi 18.-19. sayfalarda okuyabilirsiniz.

“İmkanı  Varken” Recep Murat Bugariç’in öyküsü yanı sıra, şiirler de bu sayıda yer alıyor. İyi okumalar.

Kalın sağlıcakla.

/Zeynel Beksaç/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

MACRON’DAN YÜKSEK KÜLTÜR, ELİ CEBİNDE OSMANİ İLE TOKALAŞTI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş