a

KOSOVA ENERJİ SAVAŞINI KAYBETTİ

Kosova Ticaret Odası eski Başkanı Safet Gërxhaliu, Kosova’nın enerji konusunda verdiği savaşı kaybettiğini BELİRTTİ.

Kosova’nın şu anki pozisyonunun kömüre dayalı yeni üretim kapasitelerinin  inşasına karşı olduğu anda enerji  olan savaşını kaybettiğine dikkat çeken Gërxhaliu,  mevcut hükümetin de gaz kullanımına karşı olduğuna dair söylentiler olduğunu sözlerine ekledi.

Ona göre Kosova daha zor bir durumda çünkü Kömür ve rüzgar enerjisi projeleri redden Kosova’nın zor  durumda kaldığını  kaydeden Gërxhaliu, “Kosova elektrikle olan savaşını çok daha önceleri, mevcut pozisyonun kömüre dayalı yeni üretim kapasitelerinin   inşasına karşı olduğu bir zamanda kaybetti. Şimdi bile gaz kullanımına karşı çıkan sesler var ve arzda alternatiflere sahip olma fırsatları en büyük endişe. “ ifadelerini kullandı.

Uzmanların görüşlerini açıklamaları ve vatandaşların çıkarına olacak tüm modelleri bulmaları gerektiğine inandığını söyleyen Gërxhaliu, “ABD’den stratejik projeler için ret politikaları ve ret yaklaşımları Kosova’ya yarar sağlamıyor”. dedi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

CUMHURBAŞKANI OSMANİ, KOSTA RİKA’YA GİTTİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel