a

METALURJİ DEVİ “FERONİKEL” SATILIYOR

Satışı için müzakere edilen Kosova’nın Metalurji devi “Ferronikel”in sahiplerini değiştirmesi bekleniyor.  Güvenilir kaynaklardan öğrenildiğine göre  son günlerde Drenas’ta bulunan Kosova en büyük şirketlerinden biri olan Feronikel’in  satışı için müzakereler devam ediyor.

Satışın  henüz resmileşmediğini doğrulayan  bir kaynak, “Bu hafta içinde mevcut sahipler ve potansiyel alıcılar arasında bir toplantı daha olması bekleniyor ve şirketin satılması çok muhtemel” dedi.

“Ferronikel” Arnavut milyarder Samir Mane ve şirketi “Group Balfin”e ait.

Grup Balfin, dört yıl önce NKL Limited ile Neco Ferronikel’in yüzde 90 hissesine sahip olmak için bir anlaşma imzalamıştı.

Ancak şirket, devam eden sorunlar karşısında hiçbir zaman finansal ve üretim rahatlığı bulamadı.

Ferronikel işçileri birkaç hafta önce üretimin tekrar başlaması talebiyle greve gitti.

Geçen yılın sonundan bu yana, Ferronikel üretimi neredeyse tamamen durdu ve şirketin derin bir mali krize girmesine neden oldu.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

ABD GENERALİ, FSK’NIN BAŞARILARINI TAKDİR ETTİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel