a

YTHP: DAHA MUTLU YARINLAR İÇİN, 23 NİSAN BAYRAMI KUTLU OLSUN

Yenilikçi Türk Hareket Partisi YTHP tarafından, 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımlandı.

YTHP Genel Başkanı Ertan Simitçi imzalı kutlama mesajında şu ifadelere yer verildi:

“Her şeyden önce 23 Nisan, Türk milleti için çok özel ve değerlidir.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşu olarak  her yıl kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı; aynı zamanda Kosova’da da 2009 yılından bu yana Kosova Türkleri Milli Bayramı olarak kutlanmaktadır.

23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı, yıllardır çeşitli etkinliklerle ve programlarla kutlanmıştır. Türk toplumunun milli, kültürel ve tarihi değerlerinin  korunması ve geliştirilmesi için tüm kurumlar kendi yetki ve görevleri çerçevesinde birçok çalışmalar ve faaliyetler yürütmüştür.

Toplum olarak  bazen zor, bazen de arzu etmediğimiz dönemleri yaşayabiliriz. Ancak bizler için asıl önemli olan, bu zorlu dönemleri, ortak akıl ve ortak anlayışla milli ve toplumsal değerleri benimseyerek ve koruyarak birlikte aşmaktır. Ancak bu irade ile geleceğe emin adımlarla yürüyebiliriz. Bu da, tek bir ferdimizi ötekileştirmeden, dışlamadan, ayrıştırmadan; tüm parçaları bütünün içerisine alacak şekilde ve insan odaklı bir yaklaşımla gerçekleşmesi ile mümkündür.

Bugün, Kosova Türk toplumunun birçok açıdan yenilenmeye ve yapılanmaya ihtiyacı vardır. Küçük dokunuşlar bile, yeni ufuklar açabilir. Yine bugün, siyasi, sivil toplum ve kamusal alanda arzulamadığımız seviyede olduğumuzun gerçeğini inkar edemeyiz. Tabi inkar edenler ve görmemezlikten gelenler vardır elbet. Ama bu, gerçekleri değiştirmeyecektir.

Unutulmamalıdır ki; insan odaklı hizmetler toplumsal bütünlüğü güçlendirir. Bu toplumun istikbali için hiçbir taviz vermeden sadece milli menfaatleri için çalışmış ve çalışmakta olan yüzlerce Türk memuru, öğretmeni, sağlıkçısı, iş adamı, girişimcisi, öğrencisi, emeklisi, sanatçısı, siyasetçisi, sporcusu… var.

Tüm bireylerin yer aldığı bu topluluğa biz BÜTÜN diyoruz. Toplumun bütünlüğünün her şeyden çok önemli olduğu bilinci ile, ve bir “BÜTÜN” olma hayaliyle, “23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı” ve “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” kutlu ve mutlu olsun.

Unutmayalım; küçük dokunuşlar bile, çok daha mutlu bayramları yaşamamıza vesile olacaktır.”

0 1 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

BAKAN DAMKA’NIN “23 NİSAN” MESAJI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş