a

SİMİTÇİ: TÜRK GENÇLERİN KAMUDA İSTİHDAM EDİLMESİ ÇOK ÖNEMLİ

23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, Başbakanlık Topluluklar Ofisi tarafından organize edilen ve Kosova Cumhuriyeti Başbakanı Albin Kurti’nin de katıldığı ‘Kosova’da yaşayan Türk toplumunun sorunlarının tartışıldığı yuvarlak masa toplantısına’, YTHP Genel Başkanı ve Prizren Meclis üyesi  Ertan Simitçi, YTHP Genel Başkan yardımcısı Birsen Şufta ve YTHP MYK Üyesi  Onur Canhas da katılım gösterdi.

Kosova’da yaşayan Türklerin karşılaştıkları birçok sorunun gündeme getirildiği toplantıda, özellikle eğitim, kamuda temsiliyet, işsizlik, ırkçılık ve Türkçenin kullanımında yaşanılan sorunlara vurgu yapıldı.

YTHP Genel Başkanı Simitçi yaptığı konuşmada, uzun bir aradan sonra Türk toplumunun siyasi ve sivil toplum temsilcilerinin tekrar bir arada olması ve  Başbakanın himayesinde Türk toplumunun sorunlarının açık oturumda tartışılmasının olumlu bir netice olduğuna vurgu yaptı.

Simitçi, “Geçen 20 yıl içerisinde Türk toplumu açısından olumlu gelişmelerin yaşanmasına rağmen, uzun yıllardır çözülemeyen ve çözüm bekleyen birçok sorunla mücadele etmeye devam etmekteyiz. Kosova Türk toplumu merkezi ve yerel düzeyde farklı sorunlarla karşılaşmaktadır” dedi.

Özellikle kamuda istihdam ve topluluklardan sorumlu belediye başkan yardımcılarının atanmasına değinen Simitçi, son 5 veya 7 yıl içerisinde özellikle polis alımları süreci başta olmak üzere, diğer devlet kurumlarında da çeşitli mağduriyetler yaşandığına vurgu yaptı. Kabul sınavları ve geçme notu usullerinde yeni düzenlemelerin yapılması gerekliliğine değinen Simitçi, Türk gençlerin ve yeni mezunların kamuda istihdam edilmesinin çok önemli olduğunu belirterek, bu konuda sayın Başbakandan destek talep edildi.

Ayrıca topluluklardan sorumlu belediye başkan yardımcılığı konusunun artık çözüme kavuşturulması ve tüm toplulukların ortak bir faydada buluşarak gerekli yasal düzenlemelerin yapılması talep edildi.

YTHP Genel Başkan yardımcısı Birsen Şufta da, özellikle eğitim alanında yaşanılan sorunlarına değindi. Türkçe ders kitap sorunu Hükümetin sağlamış olduğu destek ile büyük bir kısmının çözüldüğünü ve bu doğrultuda Eğitim Bakanlığı olarak çalışmaların devam edildiğini belirterek, Türkçe eğitimde kullanılmak üzere Arnavutça ders kitaplarının yeniden hazırlanmasının önemine vurgu yaptı. Hükümetin bu konuda ek bütçe sağlamasını talep etti.

 

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

ERDOĞAN: “BALKANLAR’DA YENİ GERİLİMLERİN ÖNÜNE GEÇİLMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş