a

KOSOVA POLİSİNE 3 GÜNDE 4 AYRI SALDIRI DÜZENLENDİ

İçişleri Bakanı Xhelal Sveçla, Kosova Polis Teşkilatı Genel Müdürü Samedin Mehmeti ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, 13-15 Nisan 2022 tarihleri arasında gümrük polisine yönelik 4 ayrı saldırı gerçekleştiğini açıkladı. Söz konusu saldırılarda hiçbir polis memurunun yaralanmadığı belirtildi.

Bakan Sveçla, en ciddi ve dirket saldırının bu sabah gerçekleştiğini belirterek, saldırıyı “terör eylemi” olarak nitelendirdi.

Bakan Sveçla, “bu sabah 07:40’ta kuzeydeki sınır kapılarında gümrük muhafaza memurlarının nöbet değişimi sırasında polis konvoyuna yönelik el bombalı ve uzun namlululu (AK-47) silahlarla saldırı düzenlendi. Bu el bombalı saldırı, polis memurlarını korkutmaya yönelik bir terör eylemidir” dedi.

Kosova Polis Teşkilatı Genel Müdürü Samedin Mehmeti, son üç günde yaşanan dört saldırıya ilişkin bilgileri paylaşarak olay yerinde saldırıya ilişkin çok sayıda delil olduğunun söyledi.

Mehmeti, “ilk saldırı 13 Nisan 2022 tarihinde gerçekleşti. Sabah nöbet değişimi saatlerinde Mitroviça-Zubin Potok kara yolu üzerine polis konvoyunun geçişini engellemek amacıyla yol kapanı kurulduğu tespit edildi. Polis araçlarının lastiklerini patlatmak için  46 yol kapanı kurulduğu görüldü.  Aynı gün 21:45’te bir saldırı daha gerçekleşti. Bırnyak sınır kapısı yakınlarında nöbeti sona eren polis memurlarının bulunduğu araçlara taşlı saldırı gerçekleşti. Üçüncü saldırı 14 Nisan 2022 tarihinde Bube köyü yakınlarında gerçekleşti. Dün gece gerçekleşen saldırıda otomatik silah sesleri duyuldu ve olay yerinde 40 mermi kovanı bulundu. Saldırının Sırbistan bölgesinden geldiğini ve  300-400 metre yakınlıktan yapıldığını düşünüyoruz. Saldırıda polis araçları zarar gördü. Son ve dördüncü saldırı ise bu sabah gerçekleşti. Direkt polis memurlarına yönelik gerçekeleşen bu saldırıda el bombası ve uzun namlulu silahlar kullandıldı. Saldırı sonucu iki polis aracı zarar gördü. Arçaların zırhlı olması sebebiyle hiçbir polis memurumuz yara almamıştır. Olay yerinde, mermi kovanları ve el bombası parçaları bulundu. Polis, savcılıkla birlikte incelemelerini sürdürüyor” ifadelerine yer verdi.

Saldırıların, kim veya kimler tarafından düzenlendiğine yönelik henüz bir bilgi bulunmuyor.

 

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

GERÇEK DERNEĞİ’NDEN “23 NİSAN” KONSERİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş