a

MUSTAFAKEMALPAŞA İLE KAMENİÇA OKULLARI KARDEŞ OKULLAR İLAN EDİLDİ

 

mustafakemalpasa-kameniça

 Bursa’nın Mustafakemalpaşa Belediyesi ile ‘kardeş şehir’ Kosova’nın Kameniça Belediyesi arasında kurulan işbirliği, eğitim alanında yürütülen ‘kardeş okul’ projesiyle güçleniyor.

Bağımsızlığının 4.üncü yılını kutlayan Kosova’nın  Kameniça kenti ile Mustafakemalpaşa’daki 3 ilköğretim okulu ile 1 meslek lisesi, ‘kardeş okul’ ilan edildi. Balibey İlköğretim Okulu ile Hodonovc İlköğretim Okulu, 14 Eyül İlköğretim Okulu ile Shipashnice İlköğretim Okulu, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu ile Kamenicça İlköğretim Okulu, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi ile de Kosova Kameniça NE Teknike Lisesi arasında ‘kardeş okul’ protokolü imzalandı.

İki ülke arasında kültür ve eğitim alanındaki işbirliğinin gelişmesine katkı sağlayacak ‘kardeş okul’ uygulaması ile öğretmen ve öğrencilerin birbirlerinin deneyimlerinden faydalanacağını kaydeden Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, “İki ülke çocuklarının kültürlerini, örf, adet ve geleneklerini yakından tanıma anlamında çok yararlı bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İçinde kardeşlik olan her şey güzeldir. Kardeş belediye projeleri, kardeş okul projeleri bizleri her zaman birbirimize yaklaştıracak, yüzyıllara dayanan dostluğumuzu pekiştirecek ve gelecek nesillere aktaracaktır.” dedi.

Mustafakemalpaşa Milli Eğitim Müdürü Abdulgani Artan ise imzalanan protokolle eğitimcilere büyük sorumluluk düştüğünü belirterek, “Kosovalı öğrenci kardeşlerimizi, 23 Nisan’da Mustafakemalpaşa’ya bekliyoruz.” dedi.

İki ülke arasındaki dostane ilişkilerin eğitim alanında sürmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kameniça Milli Eğitim Müdürü Fahrije Kryeziu’da, yapılacak ortak çalışmaların Türkiye ve Kosova’daki eğitime büyük katkıları olacağına inandığını söylerken, en yakın sürede Türk meslektaşlarını ve öğrencileri Kameniça’ya beklediklerini sözlerine ekledi./İHA/

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

PRİŞTİNE İLE BELGRAD ARASINDA YENİ TUR MÜZAKERELER BAŞLADI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel