a

KOSOVA’YA SIĞINAN SON AFGAN MÜLTECİLER DE ÜLKEDEN AYRILDI

Afganistan’da Taliban’ın yönetime geçmesinin ardından Kosova’ya sığınan son Afganlar da ülkeden ayrıldı.

Kosova İçişleri Bakanı Xhelal Sveçla, sosyal medya hesabından, Kosova’dan uçakla ayrılan son Afgan ailelerin fotoğrafını paylaştı.

Sveçla paylaşımında, “Kosova Cumhuriyeti Hükümeti ve İçişleri Bakanlığı olarak bu süreci, herhangi bir ikilem olmadan ve yüksek sorumlulukla üstlenmeyi kabul ettik.” ifadelerini kullandı.

ABD, NATO ve diğer müttefiklerle yapılan iş birliği sayesinde Kosova’nın bu süreci başarıyla sonlandırma yolunda olduğuna işaret eden Sveçla, şunları kaydetti:

“Mültecilerin her talebinin en uygun zamanda yerine getirilmesi ve herkes için refah ve iyi koşullar sağlanması için ortaklarımızla birlikte azami bir şekilde çabaladık. Ülke olarak bu süreçte de başarılı olduğumuzdan ve Kosova’daki ‘Bechtel’ kampında sığınan herkesin, onları karşılayacak yeni ülkelerde yeni bir hayat başlayacaklarından dolayı çok mutluyum.”

Kosova makamlarına göre, Kosova’ya yaklaşık 1000 Afganistan vatandaşı sığındı. Kosova’dan ayrılan Afganların bazıları ABD’ye gitti.

/AA/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

BOSNA HERSEK RADYO TELEVİZYONU KAPANMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel