a
b
b

OSMANİ: NATO ÜYELİĞİNE GÜVENLİK ÇERÇEVESİNDEN BAKILMALI

Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ve orada yaşanan savaştan sonra yaşananlar nedeniyle artık NATO üyeliğine yalnızca siyasi çerçeveden değil, güvenlik çerçevesinden de bakılması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Osmani, “Özellikle Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ve orada yaşanan savaştan sonra yaşanan son gelişmeler nedeniyle, yeni devletlerin NATO üyeliğine sadece siyasi kriterler çerçevesinden değil, güvenlik çerçevesinden de bakılmasında ısrar ediyoruz. Bugün güvenlik çerçevesi hepsinden önemlidir. Bu nedenle, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı’na bu konu hakkında yazdım ve Kosova’nın dünyadaki en NATO yanlısı ülke olduğunu söyledim. Avrupa ve NATO ile birlikte daha fazla güvenlik, istikrar ve dolayısıyla bölgemizde daha az istikrarsızlık anlamına gelir. Nihai kararın oybirliği ile alındığını anlıyorum, ancak bu sadece arkamıza yaslanıp beklememiz ve bizi tanımayan dört NATO ülkesini ikna etmek için herhangi bir adım atmamamız gerektiği anlamına gelmiyor, aksine bu ülkelerle çalışıyoruz. Dört ülke NATO üyeliğini engellemeyecek” ifadelerine yer verdi.

Avrupa Konseyi’ne başvuruyla ilgili olarak ise Osmani, bunun önceliklerin üzerinde bir öncelik olduğunu ve bu konuda Dışişleri Bakanlığı ile bu konu üstünde çalıştıklarını söyledi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KURTİ: FARKLI OLABİLİRİZ AMA HEPİMİZ İNSANIZ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomcasibomjojobet girişHOLİGANBETjojobetCasibomCasibom Girişcasibomjojobet girişCasibomholiganbet girişcasibom girişCasibomjojobetcasibomcasibomcasibom giriş