a
b
b

PRİŞTİNELİ ÇOCUKLARDAN, NASREDDİN HOCA OYUNUNA BÜYÜK İLGİ

Art Theatre organizasyonuyla sahneye konulan ve çocukların ilgiyle izlediği Nasreddin Hoca çocuk oyunu, Prizren  ve Mamuşa ardından, Priştineli Türk çocuklarla buluştu.

Her gösteriminde, çocukların büyük bir beğeni ve kahkahalarla izlediği Nasreddin Hoca oyunu, Priştine’deki Gerçek Derneği’nde oynandı. Elena Gjika İlköğretim Okulu’nda Türkçe eğitim gören çocukların büyük ilgi gösterdiği oyun, minik izleyenlerden tam not aldı.

Her çocuğun aşina olduğu Nasreddin Hoca fıkralarını, müzik ve dansla birleştiren tiyatro oyununda, Priştineli çocukların kahkahaları bir an bile eksik olmadı.

Müzikli, eğlenceli aynı zamanda eğitici ve öğretici Nasreddin Hoca tiyatro oyunu Priştineli Türk çocukların büyük beğenisini topladı.

Art Theater kurucusu ve aynı zamanda oyunda rol alan tiyatro sanatçısı Sonay Buş, Priştineli Türk çocukların ilgilerinden dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, çocukların kahkahalarının kendileri için büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu ifade etti.

Oyunun Yönetmeni Tansu Kervan da, Priştineli Türk çocukların oyuna gösterdiği ilginin muhteşem olduğunu dile getirerek, “bizler hiç yorulmadan, türk çocukların yaşadığı her şehirde oyunumuzu oynamaya hazırız” dedi.

Oyunun sonunda, Elena Gjika İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Agnesa Raşit Globoder, oyun ekibine teşekkür ederek, kendilerini burada ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyduklarını kaydetti.

Art Theatre organizasyonuyla sahneye konulan oyunun yönetmenliğini Tansu Kervan üstleniyor. Oyunda, Tuncay Laloş, Sonay Buş, Deniz Dadale, Erkin Halçe, Esila Flugin, Emirkaan Nanovçe, Arsim Kepa, Aleda Kazaz, Tuana Kinzolli ve Hafsa Zhurli rol alıyor. Dekorda Onur Cibo var. Müzik uygulayıcısı ise Enis Braha.

/kosovaport/

1 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

BORELL: K.MAKEDONYA’YA AB İLE MÜZAKERE TARİHİ VAAD EDEMEM

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomcasibomjojobet girişHOLİGANBETjojobetCasibomCasibom Girişcasibomjojobet girişCasibomholiganbet girişcasibom girişCasibomjojobetcasibomcasibomcasibom girişCASİBOM