a
b
b

“YÜREKLERDE AKİF DİLLERDE HÜRRİYET”

İstiklal Marşı’nın 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 101. yıl dönümünü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü vesilesiyle Yunus Emre Enstitüsü’nde “Yüreklerde Akif Dillerde Hürriyet” adlı program düzenlendi.

Programa, T.C. Priştine Büyükelçisi  Çağrı Sakar, KDTP Milletvekili  Enis Kervan, Kosova Yunus Emre Enstitüleri Koordinatörü  Dr. Mehmet Ülker, TİKA Kosova Koordinatörü  Cihan Dinçer, Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Albay Fatih Cansız ile Priştine merkezli çok sayıda dernek başkanı ve temsilcisi katıldı.

Program şehit ve gaziler için saygı duruşu ve iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başladı.

Programda açılış konuşması yapan T.C Priştine Büyükelçisi Çağrı Sakar, bu sene Türkiye’de ve dünyanın dört bir tarafına yayılmış tüm temsilciliklerde etkinlikleri “Yüreklerde Âkif, Dillerde Hürriyet” ortak temasıyla düzenlediklerini belirtti.

Sakar, babasının Kosova’nın bir evladı olması nedeniyle Balkan coğrafyasına olan bağlılığını şiirlerine de yansıtan Mehmet Akif’i, bugün bu topraklarda, ata diyarında anma şansına sahip olmak bizleri ayrıca mutlu etmektedir” dedi.

Program kapsamında düzenlenen panelde konuşma yapan Milletvekili Enis Kervan ise, İstiklal Marşı, Türk ulusunun, hürriyet özgürlük, kahramanlık ve coşkularının ifade edildiği bir marştır. Kurtuluş Savaşı sonrasında, Türk ulusunun özgürlük ve hürriyet duygularının bir ifadesidir. Allah-u Teala Bu Millete Bir Daha İstiklal Marşı Yazdırmasın dedi.

Programda, Priştine Üniversitesi Filoloji Fakültesi Şarkiyat Bölümü öğretim üyesi İsa Sülçevsi, “Arnavut Basınında Mehmet Akif Ersoy” adlı bir sunum gerçekleştirdi.

Pirştine Elena Gjika İlköğretim Okulu öğrencileri ve Priştine GERÇEK Derneği gençlerinin icra ettikleri şiir dinletileri ile devam eden program, aile fotoğrafı ile tamamlandı.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

BAKAN DAMKA, TÜRKİYE DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
jojobetCasibom GirişJojobet Giriş YapcasibomMeritking Girişholiganbet girişbaywincasibom güncelcasibom girişdeneme bonusuCASİBOM GÜNCEL