a

AP’DE  MİLLETVEKİLİ KERVAN KUZEY MİTROVİÇA’DA YAKILAN CAMİ KONUSUNU GÜNDEME GETİRDİ

Kosova ve Avrupa Birliği (AB) arasındaki işbirliği çerçevesinde Strazburg’ta halen devam eden Avrupa Parlamentosu resmi toplantısında,  Avrupa Parlamentosu Fransız Milletvekili  Dominique Bilde konuşmasında Kosova’daki Deçan Manastırı’nın Kültürel Miras Koruma listesinden çıkarıldığı iddiasını  dile getirdi.

Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen  ortak toplantıda söz alan Kosova Meclisi’ndeki Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) milletvekili Enis kervan, Fransız milletvekiline şu cevabı verdi:

“Kosova olarak bizler  kültürel mirasımıza sahip çıkmaktayız.  Kosova Meclisi Kültür Komisyonu Başkan Yardımcısı olarak her daim Kosova Kültürel Miras Kurulu üyeleri ile bir aradayım. O kurulda Sırp ve Türk topluluğuna mensup üyelerimiz de mevcuttur. Kosova’da bizler tüm tarihi eserlere, dini objelere sahip çıkmaktayız.  Ve emin olduğum bi konu var, Deçan Manastırı halen koruma listesindedir ve hiçbir sıkıntı yoktur. Sizlerin söylediğiniz konu tamamen gerçek dışıdır, hiçbir gerçeklilik payı yoktur. Eğer bir gerçek isterseniz gerçek olan Kuzey Mitroviça’da İbre nehri dolayında Kosova savaşında Sırp güçleri tarafından yakılıp yıkılan, yerle bir olan “İbre Camii”dir.,  İbre camii yerle dümdüz olmuştur. Ibre Camii sadece bir dini inanca hizmet etmemiştir, İbre Camii 500 senenin üzerinde tarihe sahip bir camii olup kültürel mirasa da hizmet etmiştir ve bu kültürel miras eserimiz elimizden alınmıştır. Bugün yok olan bu gerçeği gündeminize almanızı talep ediyorum, bunu dile getirmenizi talep ediyorum, gerçek budur. Sizin bahsettiginiz konu gerçek değildir.”

0 0 0 0 0 1

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KOSOVA MART’TA KIŞI YAŞIYOR

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş