a

 YTHP’DEN  YAZILI TALEP

Yenilikçi Türk Hareket Partisi (YTHP) topluluklardan sorumlu Belediye Başkan yardımcısının  atanması hakkında bugün Kosova Başbakanı  Albin Kurti, Topluluklardan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Emilija Redžepi,  Yerel Yönetim Bakanı  Elbert Krasniqi ve Multietnik Parlamenter Grubu Başkanı milletvekili  Enis Kervan’a   resmi talebini  iletti.

YTHP Genel başkanı Ertan Simitçi imzalı yazılı talepte şu ifadelere yer verildi:

“2013, 2017 ve 2021 yerel seçimleri sonrasında sürekli olarak neredeyse her belediyede topluluklardan sorumlu başkan vekilinin atanma süreci çeşitli tartışmalara neden olmuştur. Topluluklar arasında sürekli anlaşmazlıklar, çelişkiler, itirazlar ve siyasi sorunlar yaşanmıştır. Bugün de öyle!

Bu yasal prosedürün daha demokratik, şeffaf ve temsiliyet gücüne uygun olması açısından yeniden düzenlenmesi gerekliliğini dile getirmekteyiz. Bu doğrultuda yaptığımız yazılı dilekçemizde gerekçelerle birlikte gerekli açıklamalara da yer vererek Yenilikçi Türk Hareket Partisi olarak, yeni bir öneri/teklif sunmaktayız.

Şöyle ki bizim önerimize göre:

“Topluluklardan sorumlu Belediye Başkan Vekili,  yüzde 10 kuralına riayet edilerek, çoğunlukta olmayan topluluklarla istişare ederek doğrudan Belediye Başkanı tarafından atanır”. Bu usul, hem demokrasi açısından en makul, hem de hukuken en doğru olduğunu iddia ediyoruz.

Bizim önerimizde, belediye meclisi sürece dahil olmayacaktır. Belediye Başkanının yetkisi ve inisiyatifine bırakılmasını gerekliliği ile, yasama-yürütme organlarının birbirinden ayrı ve güçler ayrılığı ilkesine uygun olduğunu düşünmekteyiz.

Bu teklifimize göre, topluluklar arasında üst/alt tartışması, nüfus sorunu ortadan kalkarken; seçimler sonrası yapılan siyasi pazarlıklar da ortadan kalkacaktır. Süreç çok daha şeffaf ve demokratik olacaktır.

Bu vesile ile, teklifimizin üst mercilerce ve kişilerce incelenmesi, görüşülmesi ve en doğru karara bağlanmasını umut ediyoruz. “

0 0 1 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

OSMANİ, TÜRKİYE DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU İLE BİRARAYA GELDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel