a

MUHALEFET PROTESTOYA HAZIR

Meclis’te ve Meclis dışındaki muhalefet partileri, Enerji Düzenleme Kurulu (ZRRE) tarafından kararlaştırılan elektrik fiyatlarındaki artışa her şekilde karşı çıkmaya hazır olduklarını ifade etti.

Sosyal Demokrat Parti (PSD)  ile diğer muhalefet partileri ve sivil toplum arasında düzenlenen toplantıda  ZRRE’nin  kararını protesto etmeye hazır olduklarını ifade edildi.

Muhalefet partileri, elektriğe yapılan zam kararını Anayasa Mahkemesi’ne göndermeye hazır olduklarını da belirtti.

Toplantıda söz alan Nisma Partisi’nden  Endrit Shala, yaptığı açıklamada, toplantıda elektrik fiyatına zam yapılması kararı başta olmak üzere , çeşitli konuların tartışıldığını söyledi.

Gelecek için İttifak Partisi ( AAK) Genel  Başkan Yardımcısı Ahmet Isufi, muhalefetin bu kararı Anayasa Mahkemesi’ne gönderme taahhüdünden bahsettiğini belirterek, “Bütün araçları kullanacağız” dedi. İsufi, Hükümet ve ZRRE’nin işbirliği yaparak  elektrik fiyatının  bu artışını  durdurmak için tüm demokratik mekanizmalardan yararlanacaklarını söyledi.

PSD Genel Başkanı Dardan Molliqaj da, , diğer iki muhalefet partisi PDK ve LDK ile ortak bir direniş  için görüştüklerini söyledi. Molliqaj, protestonun kesin tarihiyle ilgili olarak diğer muhalefet partileriyle yapılacak görüşmenin ardından karar vereceklerini vurguladı.

0 0 1 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

COVİD-19 TEDBİRLERİNİN KALDIRILMASI AŞILAMA SEVİYESİNE BAĞLI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş