a

 KURTİ ELEKTRİK FİYATLARIN KARŞILANABİLİR OLMADIĞINI KABUL ETTİ

Kosova başbakanı Albin Kurti, elektrik krizinin kış mevsiminden sonra da devam edeceğini açıkladı.   Kurti, Ekonomi Bakanı Artane Rizvanolli ile birlikte enerji krizi ve elektrik fiyatının  artırılması ihtiyacına  yönelik uyarılarla ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında yaptığı açıklamada, yeni fiyatların karşılanabilir olmayacağını ancak Kosova Hükümeti’nin  hanelerde yardımda bulunacağını kaydeden Kurti,  yüksek tarifelerden etkilenen vatandaşlara ve işletmelere sübvansiyon adına  75 milyon Euro sağlayacaklarını belirtti.

“Tarife bloğunun kaldırılması çok büyük bir hataydı, şu anda hissettiğimiz zararlar, bu kriz sadece ödediklerimizi derinleştirdi. Ödediğimiz fatura, elektrik arzının sürdürülebilir olması için  20 yılı aşkın süredir faaliyette bulunmamanın faturasıdır. Aynı zamanda santrallerin eskimişliğini da hissediyoruz şeklinde açıklama yapan Kurti, merkezi ısıtma şebekesinin genişletilmesine yatırım yapmak yerine elektriğe bağlı binlerce dairenin  inşa edildiğini,  bu kriz sadece kendilerine  miras kalan sorunları ön plana çıkardığına işaret etti.

Elektrik krizinin kış mevsiminden sonra da uzun süreceğini,  Kosova Hükümeti’nin , enerji sektörü için 75 milyon Euro’luk bir sübvansiyon sağlamaya hazır olduğunu ifade eden  Kurti, “Enerji krizi herkese yayıldı. Kosova, 20 yıldır enerji tüccarlarının insafına bırakıldı. Çoğu zaman sessizlik yoluyla karar alma pozisyonlarına geçen politikacılar, bölge ülkelerindeki diğer üreticilere öncelik verdi” dedi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

AB ‘NİN DİYALOG VE ABD’NİN BATI BALKANLAR  TEMSİLCİLERİ KOSOVA’YA GELİYOR

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş