a

DÜNYACA ÜNLÜ TÜRK CAZ SANATÇILARI KOSOVA’DA SAHNE ALACAK

 

turk caz haftası-basın toplantısı

yeliz kartal

Priştine’de ilk defa organize edilecek  olan “Türk Caz Haftası” dolayısiyle düzenlenen basın toplantısında, bu önemli müzik şöleni hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.

Hamam Jazz Bar’da düzenlenen basın toplantısında gazetecilere bilgi veren Türkiye’nin Priştine Büyükelçiliği’nde görevli Üçüncü Katip Yeliz Kartal, dünyaca ünlü, değerli caz sanatçılarını Türkiye’nin Priştine Büyükelçiliği’nin organizasyonu ile Kosova’da ağırlamaktan büyük onur duyduklarını belirtti.

Türkiye ile Kosova  arasında ortak tarihi geçmişe dayanan beşeri ve kültürel bağların Türk Caz Haftası ile yeni bir boyut kazanarak daha da pekişeceğini, iki ülke arasında her alanda mükemmel düzeyde süren ilişkilerin ortak kültürel faaliyetlerle daha da gelişeceğini temenni ettiklerini kaydeden Yeliz kartal, “28 Şubat’ta Ulusal Tiyatro’da “Kerem Görsev Trio” konseriyle açılışını yapacağımız Türk Caz Haftası çerçevesinde, 29 Şubat’ta “Ozan Musluoğlu Quartet”, 1 Mart’ta “Elif Çağlar Quartet”, 2 Mart’ta “Trio Mrio” ve 3 Mart’ta  “İlhan Erşahin’s İstanbul Session” Hamam Caz Bar’da sahne alacaklardır. 28 Şubat’taki açılışı Sayın Kültür Bakanı’nın Büyükelçimizle birlikte yapması öngörülmektedir” dedi.

“Bu etkinlik vesilesiyle, dost ve kardeş iki ülke olan Türkiye ve Kosova’da yaşayan halkların müziğin birleştirici gücüyle bir araya gelecek olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Kosova’da da geniş bir dinleyici kitlesi olduğuna inandığımız, müzikte yaratıcılığın ulaşabileceği en üst noktalardan birini simgeleyen caz müziğine yönelik bu etkinlikle Kosova ve Türkiye arasındaki kültürel ilişkiler çerçevesinde bir ilki gerçekleştiriyor olmanın haklı mutluluğunu yaşıyoruz ifadelerini kullanan Türkiye’nin Priştine Büyükelçiliği’nde görevli Üçüncü Katip Yeliz Kartal,  Türk Caz Haftası’nın, Büyükelçiliğimizle Kosova Kültür Bakanlığı, Kosova’daki Yunus Emre Türk Kültür Merkezi ve Türk Hava Yolları’nın desteği ve Kosova’da önemli yatırımları bulunan Türk şirketleri LİMAK, BKT, TEB, ENKA ve Medicine International Hospital ile Swiss Diamond Otel ve Hamam Jazz Bar’ın katkılarıyla gerçekleştirileceklerini hatırlattı. Yeliz Kartal,  bu çerçevede, öncelikle tüm destekçilere değerli katkılarından ötürü teşekkürlerini ifade etti.

Yeliz Kartal konserlerin ücretsiz ve halka açık olduğunu da açıkladı.

Hamam Jazz Bar menajeri Dardan İslami de yaptı açıklamada, geçen yıl misafir ettikleri Türk caz sanatçılarının büyük ilgiş gördüklerini, Türk Caz Haftası çerçevesinde sahne alacak olan dünyaca ünlü Türk caz ustalarının da büyük beğenei toplayacaklarına inandığını söyledi. Basın toplantısında Büyükelçilikte görevi Barış Goriça da hazır bulundu.

Türk caz Haftası 28 Şubat – 3 Mart 2012 tarihleri arasında Priştine’de düzenlenecek. /kosovaport/

/görüntüsü Video Haber’de/

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

BÜYÜKELÇİ OZAN’DAN KOSOVA HALKINA KUTLAMA MESAJI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel