a

PRİŞTİNE’DE NOEL BABALARIN KOŞUSU YAPILDI

Kosova’nın başkenti Priştine’de  toplanan yüzlerce  kişi geleneksel yılbaşı  koşusuna katıldı. Noel baba kılığına giren yarışmacılar 500 metrelik parkurda koştu.

Yılbaşı öncesi Priştine,  Noel baba koşuna evsahipliği yaptı. Bu yıl 6’ıncısı  düzenlenen koşuya yüzlerce kişi katıldı.

Şehrin merkezindeki trafiğe kapalı caddede koşan yarışmacılar arasında  Noel Baba kıyafetleri giymiş çok sayıda çocuk da yer aldı. Bu mini maratondan toplanan miktar yaklaşık 700 ihtiyaç sahibi aileye gidecek.

Bu etkinlikte Priştine’nin yeni seçilen  Belediye Başkanı Përparim Rama da hazır bulundu.  Priştine Belediyesi’nin bu tür organizasyonları destekleyeceğini belirten  Rama, “Priştine Belediyesi olarak bu tür organizasyonları destekleyeceğiz ” dedi.

Ayrıca bu etkinlik için KFOR yaklaşık 3 bin 180 aEuo bağışta bulundu.

Toplanan para yoksul ailelere dağıtılacak.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KOSOVA GÜVENLİK GÜCÜ’NDE KADINLARIN SAYISI DÜŞÜK

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel