a

KDTP’DEN BELEDİYELERDE BAŞKAN YARDIMCILARININ SEÇİM USULÜ HAKKINDA BİLDİRİ

Kosova Demokratik Türk Partisi KDTP, Belediyelerde Başkan Yardımcılarının Seçimi Usulü hakkında bir kamuoyu bildirisi yayımladı.
KDTP tarafından yayımlanan bildiride şu ifadelere yer verildi:

“Yakın zamanda sosyal medya hesaplarından yayınlanan bir bildirinin ardından, bu kamuoyu bildirisini yapma gereği duyulmuştur.
Belediyelerde Başkan Yardımcılarının Seçimi Usulü Hakkında İdari Talimatname’de değişiklik yapılmak üzerine toplanan ad hoc Cumhurbaşkanlık Topluluklar Danışma Kurulu Çalışma Grubu’nda 11 Haziran 2020 tarihinde gündeme getirilen değişiklik önergesi hakkında, yürürlükteki yasalara ve Kosova Cumhuriyeti Anayasası’na aykırı olduğu gerekçesiyle, Kosova Cumhurbaşkanlığı Topluluklar Ofisine 24.06.2020 tarihinde; Kosova Cumhuriyeti Kamu Avukatı Enstitüsüne 29.06.2020 tarihinde itiraz yazıları yazılmıştır.
Belediye başkan yardımcılığı ataması usulünde yapılması istenen değişiklik, Parti olarak yapmış olduğumuz yazılı başvurularda da anlaşılacağı üzere, Kosova Cumhuriyeti’nin çok etnikli ve kültürlü yapısına aykırı bir düzenleme oluşturmakta, idari görevlilerin atama ve seçimini siyasal çıkmaza sürüklemektedir.
Bu sorun, Kosova’da yaşayan tüm toplulukları ilgilendiren ve siyasal kaderlerini etkileyecek bir düzenlemeyi içermesi sebebiyle, derhal müdahale edilmesi gereken bir husus olduğunun farkında olarak, daha teklif aşamasında iken yukarıda belirttiğimiz tarihlerde tepkimizi ortaya koyduk.
Bundan önce yürürlükte olan düzenleme yasaya uygun olarak yapılmış olsa da, yeni Bakanın girişimleri neticesinde, idari talimatname yasaya uygun olmayan şekilde yürürlüğe sokulmuş; ancak konu hakkında, Parti olarak hem Bakanlıkla hem de diğer kurum ve kuruluşlarla irtibat halinde olarak, yasaya uygun olacak şekilde gerekli değişikliklerin yapılması için çalışma ve temaslarımızı sürdürmekteyiz.
Yaklaşık 1 buçuk yıl önce konu hakkında yazılı olarak bilgilendirmede bulunduğumuz kurumlara, ayrıca konunun muhatabı olarak, bilfiil takipçi olacağımız bildirilmiştir.”

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KOSOVA’DA FİYAT ARTIŞLARI SÜRÜYOR

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel