a

TÜRKÇEM DERGİSİ 251. SAYISIYLA OKUYUCUYA MERHABA DEDİ

Değerli okurlarımız,
geçen sayıda 250. sayının gururunu yaşadık. Şimdi yeni sayıların peşine düşmenin zamanı ve sorumluluğu.
Hep birlikte nice güzellikleri daha göğüsleyeceğimizden eminiz.

Bu sayıda da size layık bir içerikle ulaşabilmek için çaba harcadık.
Nice etkinliklerin yaşandığı bir zaman dilimine tanık olduk.
Ad yapmış şairimiz Leyla Şerif Emin Özbekistan’a gitti. Balkan Türk şiirini temsilen 2020 Türk Dünyası Başkenti seçilen Hive ve Harezm şehirlerinde düzenlenen Türk Dünyası Şairler Buluşması’na katıldı. Etkinlik, TÜRKSOY, TİKA ve Harezm Valiliği iş birliğinde Özbekistan‘ın Harezm ve Hive şehirlerinde düzenlendi. Leyla Özbekistan yolculuğunun hatıralarını bu sayıda yazdı.

Değerli okurlarımız, Üsküplü vatan şairi Abdülfettah Rauf’un şiirleri 60 yıl sonra okuyucuyla buluştu. “Yine Vatan İçin” başlıklı şiir kitabı için Üsküp’te tanıtım toplantısı düzenlendi. Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’teki Davut Paşa Hamamı’nda gerçekleştirilen toplantıya, eski Kuzey Makedonya Anayasa Mahkemesi Başkanı Salih Murat, Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı Mehmet Doğan, Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği Genel Başkanı Hüsrev Emin, ülkedeki Türk kurum ve kuruluşların temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Konuyla ilgili ayrıntılar, bu sayımızda yer alıyor.

Mehmet Yardımcı bu kez Kıbrıs Türk Edebiyatının çok önemli araştırmacı yazar ve şairi Harif Fedai’yi konumluyor.

Değerli okurlar,
geçenlerde Tiran’da, Tiran Yunus Emre Enstitüsü ve Tiran Nev York Üniversitesi olarak “Yunus Emre’nin Evrensel Mesajı” konulu panel düzenlendi. Panelde konuşmacı olarak bizler de hazır bulunduk. Ayrıntılara bu sayıda yer alan yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Dr. Taner Güçlütürk, bu sayıda ünlü gazeteci şair Aziz Serbest’in en yeni kitabı olan “Tan’da yazdıklarım” üzerine duruyor. Balkan Harbi’nden sonra Kosova’da Türkçe eğitimin başlamasının ve Prizren Doğru Yol Türk Kültür Sanatlar Derneği’nin kuruluşunun 70. yıllarına armağan edilen kitap, 271 sayfadan oluşuyor. Ayrıntıları dergi sayfalarında bulabilirsiniz.

Öyküler, şiirler, diğer konulardaki yazı ve haberler içeren Türkçem dergisinin 251. sayısı ilginizi çekeceğinize inancımız tamdır.

252. sayıda buluşana dek, sağlıcakla kalın, yüzünüzden gülüş eksik olmasın.

Zeynel Beksaç

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

MİLLETVEKİLİ JILTA, MECLİSTE TOPLULUKLARIN SORUNLARINI DİLE GETİRDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş