a
b
b

 TÜRK ASKERİNDEN KOSOVA EĞİTİMİNE DESTEK

Kosova’da 1999 yılından bu yana barış ve güvenliği sağlayan Türk askeri, ülke eğitimine destek vermeyi sürdürüyor. Destek çalışmaları çerçevesinde Mehmetçik bir projeyi daha hayata geçirdi.

Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığınca  Ferizovik  “Kuvendi i Arberies” fen lisesinin spor salonu yenilenerek, okul yönetimine teslim edildi.
Bayşanslı Giriş
Yenilenen spor salonunun açılış törenine, Türkiye’nin Kosova Büyükelçisi Çağrı Sakar, Ferizovik  Belediye Başkanı Agim Aliu, Türk Temsil Heyet Başkanı Albay Fatih  Cansız,  Türkiye’nin Kosova’daki kurumları TİKA, Yunus Emre Enstitüsü, Maarif Okulları temsilcileri  yanı sıra öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kordelanın kesilmesinin ardından katılımcılara konuşan Ferizovik Belediye Başkanı Agim Aliu, Türkiye ve Kosova’da görev yapan askere, kapsamlı projelerle eğitime verdikleri destekten dolayı teşekkürlerini ifade etti. “Sadece eğitime değil, Türkiye ve Türk askeri, altyapı, sağlık ,tarım gibi alanlarda da hayata geçirdiği çok sayıda proje ile bu şehri ve  Kosova’nın gelişmesine katkıda bulundu” ifadelerini kullanan ve son yerel seçimlerde tekrar  Ferizovik belediye başkanlığına seçilen Aliu, başarılı  işbirliğin bundan böylde devam edeceği inancını dile getirdi.

Kosova Türk Temsil Heyet Başkanı Fatih Cansız, Kosova’nın geleceği için yapılması gereken yatırımlardan en önemlisinin  eğitime yapılan  yatırımlar olduğunu hatırlatarak, amacın eğitim kalitesini artırmak olduğunu söyledi. Albay Cansız, Türk askeri olarak eğitim alanındaki yatırımların çoğalması için büyüğk çaba harcadıklarını belirtti.

Türkiye’nin Kosova Büyükelçisi Çağrı Sakar da kahraman Türk askerinin dünyanın dört bir tarafında barış ve istikrarın tesisine bulunduğu  katkıları yanı sıra, Kosova’nın pek çok farklı bölgesindeki okullarda yaptığı  yenilenme projeleriyle, dost ve kardeş Kosova halkıyla tarihten gelen gönül bağını pekiştirmeye devam ettiğini belirtti.  Genç nüfuslu dinamik bir ülke olan Kosova’da eğitimin kaliteli olmasının önem arz ettiğini kaydeden Büyükelçi Sakar, “Biz Türkiye olarak dost ve kardeş ülke Kosova’nın eğitim başta olmak üzere her alanda kalkınması ve  daha da güçlenmesi için gerekli gayreti göstermeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Hediye takdiminin ardından davetliler yenilenen spor salonunu gezdi. Proje çerçvesinde  tümüyle yenilenen spor salonunda, yeni ekipmanlarıyla, yeni pencere ve parke , soyunma odaları ve duş kabinleriyle, yepyeni bir görünüme kavuştu. /kosovaport/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

BM RAPORU: BOSNALI GENÇLERİN YARISI ÜLKEYİ TERK ETMEK İSTİYOR

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomcasibomjojobet girişHOLİGANBETjojobetCasibomCasibom Girişcasibomjojobet girişCasibomholiganbet girişcasibom girişCasibomjojobetcasibomcasibomcasibom giriş