a

DAMKA: BÖLGESEL KALKINMA YASASI HAZIR

Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, Ekonomia Online’a verdiği mülakatta, Bölgesel Kalkınma Yasası’nın hazır olduğunu ve kamuoyunda tartışmaya açılacağını söyledi .

Söz konusu Yasa’nın milletvekillerinin desteğini almayı umduğunu kaydeden Damka,  bu yasanın, ülkenin milli kalkınma programını belirleyeceğini ve bölgelerin 5 ya da  7 olması konusunda  karar verileceğini söyledi.

” Yasada, Kosova’nın yararına olacağını düşündüğümüz bazı sınamaları  görüyoruz, burada yapmayı planladığımız amaç,  5 yıl boyunca daha fazla tartışma ve detaylandırma ile hazırlanacak olan bir Kosova ulusal kalkınma programına sahip olmak. Bu yasanın Kosova’da da var olan, 5 veya 7 bölge tanımlayacağım bölgesel kalkınma ajansının çalışmalarını belirleyeceğine inanıyorum şeklinde konuşan Damka,

Gelecek yıldan itibaren bütçede bir artış olacağını,  bir dizi projeyi başlatacaklarını işaret eden Bakan Damka,  “Bakanlık olarak başından beri geliştirdiğimiz ve belediyelerde denge sağlanmasına yardımcı olduğumuz çeşitli programlarımız var. Şu ana kadar pandemi nedeniyle  daha düşük bir bütçemiz vardı ama gelecek yıldan itibaren bütçeyi ve özellikle belediyelerdeki sermaye yatırımlarını artıracağız” dedi.

Bölgesel kalkınmayı etkileyebilecek bu yatırımların veya projelerin neler olduğunu görüşeklerini belirten Damka,   sahip bir operasyon planı eşliğinde eşit bölgesel kalkınmayı sağlamaya düşündükleri söyledi.

”Hükümet ve bakanlığımız 2021-2030 yılları arasındaki bu stratejiyi onayladı. Bu strateji Kosova’da bir kalkınma bölgesine sahip olmak için izlenecek programların temel bir belgesidir. Kültürel ve ekonomik kaynaklarımıza bakacağız ve dengeli bir bölgeye sahip olacağız.  Çünkü Kosova’da 5 ayrı bölgemiz var ve her birinin kendine has özellikleri bulunmakta.  Buna dayanarak eşit kalkınma için bir strateji yapmalıyız. Bölgesel Kalkınma Yasası, Kosova’nın kalkınması için ulusal plan, operasyonel plan taslağı hazırlamak demektir.

Damka, Mamuşa belediyesinin diğer belediyelerle aynı olduğunu da belirterek, ” Mamuşa belediyesi  Kosova’nın 38 belediyesinden biri ve eşittir.  Sadece bizim topluluğumuzdan olduğu için değil, Kosova’nın bir belediyesi olduğu için de destek görmüştür.” ifadelerini kullandı.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KOSOVA NEDEN ÇAĞRILMADI, AÇIKLAMA ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ’NDEN GELDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel