a

QUİNT BÜYÜKELÇİLERİ İSTİKRARIN KORUNMASINI TALEP ETTİ

Kosova Başbakanı Albin Kurti, bugün ABD, Almanya, Fransa, İngiltere ve İtalya  büyükelçilerinden oluşan QUİNT ülkelerinin büyükelçilerini ve Avrupa Birliği  (ab) Kosova Ofisi temsilcisi ile biraraya geldi.

Sırp plakalı mütekabiliyet kararının ardından Başbakan Kurti ve İçişleri Bakanı Xhelal Sveçla, QUINT büyükelçilerini kabul etti.

Başbakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada,  büyükelçiler ile yapılan  toplantıda Kosova Hükümeti’nin dünkü kararının ele alındığı belirtilirken, Kurti’nin büyükelçilere herhangi bir sınır kapısında herhangi bir olay olmadığını bildirdiği belirtildi.

“Bu toplantıda dün Sırp plakalı araçlara geçici plaka verilmesi ve Kosova Cumhuriyeti topraklarına giriş yapılması kararı tartışıldı. Başbakan Kurti dün ve bugün hiçbir sınır kapısında olay olmadığını büyükelçilere bildirdi. Dünkü kararın provokasyon veya kimseye karşı ayrımcılık olmadığını ve Kosova Polisinin profesyonel, doğru ve verimli olduğu kaydedilen açıklamada, toplantıda yasanın  uygulandığı ve  eşit muamele sağlandığına vurgu yapıldığına işaret edildi.

Başbakan Kurti , özel birimlerin sadece sınır polisini ve sınır kapılarını korumak için orada olduğunu vurguladı. “Şu anki varlıkları orada çünkü düzinelerce protestocu 1 ve 31 numaralı sınır noktalarına ve çevrelerine giden yolları kapattı. Polis protestocularla konuştu ve onlara zarar vermedi” diyen Kurti, hareket özgürlüğünün  ihlal edilmemesi gereken bir değer olduğunu da sözlerine ekledi.

Açıklamada, “Büyükelçiler ve Başbakan Kurti, barış ve sükunetin, istikrarın ve güvenliğin sağlanması, diyalogun devam etmesi ve durumun tırmanmaması gerektiği konusunda anlaştılar” denildi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

YENİ EĞİTİM YILININ 27 EYLÜL’DE BAŞLAMASI HEDEFLENİYOR

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş