a

KUZEY MAKEDONYA’DA YEREL SEÇİM TARİHİ BELİRLENDİ

Kuzey Makedonya Başbakanı Zoran Zaev, yerel seçim kampanyasının nüfus sayımı süreciyle çakışacağı yönündeki tartışmalara nokta koyarak, seçimlerin 17 Ekim  2021 tarihinde yapılacağını söyledi.

Zaev açıklamasında siyasi parti çalışma grupları arasında yapılan görüşmeler neticesinde en uygun tarihin 17 Ekim olarak belirlendiğini ifade ederek, bu tarihin seçim kanununa da uygun olduğuna dikkat çekti.

Zaev, “Seçim kampanyası ile nüfus sayımı süreci arasında üç günlük bir çakışma söz konusu olunca biraz ikilemdeydik. Fakat kampanya akşam saatlerinde, sayım işlemleri ise sabah saatlerinde yapılacağından bu üç günün herhangi bir sorun teşkil etmeyeceği yönünde fikir birliğine varıldı. Ayrıca daha önce sayım için ayrılan süre 20 gündü, bu kez 30 gün ayrıldı. Sayım işlemleri daha önce de tamamlanabilir. Yeterince zamanımız var. Seçim tarihini değiştirmenin lüzumu yok.” şeklinde açıklama yaptı./yenibalkan/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

HIRVATİSTAN’DAKİ KAZADAN KURTULANLAR KOSOVA’YA GELDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş